Pitkä vai pätkä?

Taisin aliarvioida tunikaan tarvitsemani langan määrän. Uskoin (vertaamalla erääseen ohjeeseen), että lanka riittää reilunpituiseen tunikaan, mutta nyt tunika on neulottu melkein lanteille eikä lankaa ole jäljellä kuin kolme kerää. Olen leventänyt vartalo-osaa alaspäin, sekin lisäsi langan kulutusta. Jännäksi menee! Tuleeko pusero vai tunika?

Eilen löysin yhden karkuun päässeen kerän hyllyn takareunasta, mutta vaikka kaivoin kaikki varastot, ei enempää karkulaisia löytynyt. Minulla on ollut myynnissä Second hand -osastolla vastaavaa lankaa, aika hurjan väristä pinkkiä, sitä lähden seuraavaksi etsimään toisesta varastosta. Siitä voisi – ellen ole myynyt sitäkin – ainakin neuloa kaula-aukon reunan hihan reunat ja helmaan kapean reunuksen.

Alunperin suunnittelin, että tunikan helmaan tulisi silkki-mohairista melko isokuvioinen pitsihelma. Saattaa olla, että palaan vielä tähän suunnitelmaan. Kovin käytännöllinen sellainen ei olisi, nuo pitsineuleet tuppaavat takertumaan kiinni milloin mihinkin. Mutta sitten siitä tulisikin 1920-luvun henkinen mekko… hmm… tarvitsen myös pikkumustaa…

Mikähän ihmeen vaateneuloja sukkiin erikoistuneesta maisterista on kehkeytymässä?! Seuraavaksi olen nimittäin ajatellut tekaista tuommoisen villatakin. Vaikka eipä silti, UFO-korissa on yksi pusero vailla hihoja, yksi poncho melkeinpä vain päättelyä vailla sekä yksi hihatin saumojen ompelua vailla… Jos tekisi jonkun niistä valmiiksi ensin ja sitten palkitsisi itseään uudella ohjeella ja neuleella?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s