Terveisiä Itämereltä!

Olimme naispurjehtijaporukan kanssa purjehtimassa keväisen kylmällä Itämerellä. 540 merimailia Kööpenhaminasta Uuteenkaupunkiin taittuivat viikossa, suureksi osin yötä päivää purjehtien. Kiinni oltiin Visbyssä, Utössä ja Katanpäässä.

Olisi luullut, että tuolla reissulla olisi ehtinyt neulomaan ja käymään lankakaupoissakin, mutta ei. Ehdin neuloa vähän sukkaa ja purkaa senkin. Kööpenhaminassa piipahdin Strikkebodenissa, mutta en ostanut mitään, koska sukkalankavalikoima oli kurja. Täytyy vain muistuttaa, että me helsinkiläiset (ja yleisemminkin suomalaiset) saamme nauttia ihan erityisen hyvistä lankakaupoista, ei lankoja ulkomailta juuri kannata hakea tai edes tilata.

Kuvaan olen rajannut itseni ryhmäkuvastamme, kaulassa on jämälangoista tekemäni tulkinta Veera Välimäen suunnittelemasta Color Affection -huivista. Tein sen piristämään harmaita ja mustia vaatteita. Kaulaliina on merellä välttämätön kapine ja tämä malli sopii erinomaisesti juuri merelle, koska sen pitkät päät saa solmittua kunnolla siten, ettei huivista ole vaaraa, ilman, ettei paksulta huivilta eteensä näe. Jos huivin pää  tarttuu skuuttiin tms. siinä voi nimittäin purjehtijaparka kuristua. Käytin reissulla huivia myös turbaanina ja selän lämmittimenä.

Taukana oleva huppari on kipparin (ainoa mies veneessä) equadorilainen alpakkaneule, näytti riittävän yksinään lämmikkeeksi hyisessä yössäkin. Siitä sain ajatuksen, että teen jämäalpakostani ohuen alusvillapaidan näihin kylmiin purjehduksiin. Olen käyttänyt urheilukerrastoja, jotka ovat kyllä hyviä, mutta ne eivät raikastu tuulettamalla kuten villa. Koska tällaisilla purjehduksilla ei pesulle pääse päivittäin, saati pyykille, villa ja villa–silkki ovat parhaita materiaaleja kerrastoihin.

Mikäli kiinnostusta purjehdukseen on, suosittelen lämpimästi Purjelaivasäätiön purjehduksia, joille pääsee mukaan vaikkei olisi mitään edeltävää kokemusta. Hyvää harrastustoimintaa myös kesälomalapsille ja -nuorille! Meidän reissumme oli siirtopurjehdus, vene piti saada Suomen vesille kesäksi ja ajoissa telakalle. Siirrot ovat melko edullisia, mutta kylmiä 😉 Me olimme koonneet oman 10 hengen porukkamme noin vuotta aikaisemmin.

LISÄYS: Huomasin juuri, että lämpimään alpakkapaitaan on tarjouksessa sopivaa lankaa.

One Comment Lisää omasi

  1. -anni sanoo:

    Kade (100). Vanha Laser-purjehtija kiittää linkistä Purjelaivasäätiöön!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s