Rumahko aluspaita

Väännän tulevia purjehduksia varten kaipaamaani alpakka-aluspaitaa. Ei siitä mikään kaunis tule, vaakaraidoitus ei meikäläistä pue, eivätkä väritkään juuri ylennä, mutta lämmin siitä tulee, eikä muulla ole mitään väliä. Värit eivät onneksi ole ihan niin räikeät kuin kuvassa, mutta riittävän riemukkaat kuitenkin.

Teen sen alpakkalankajämistäni, kaikki näyttävät olevan samaa paksuutta, vaikka merkkejä näyttää olevan useita. Taitaa alpakkalanka tulla yhdestä ja samasta kehräämöstä 😉

Tämä on hyvä työ kun veneen kevätkunnostusaika on kiireimmillään, kun kaula-aukko ja hihanalut on tehty, voi vain neuloa aina oikeaa – oikein, oikein, oikein…. Ajatus ei telakkapäivien ja iltojen jälkeen pidemmälle lentäisikään. Vaarana tosin on torkahtaminen puikot käsissä, mutta väliäkö sillä, jos istuu vesibussissa tai kotisohvalla.

Mietin muuten neuloessani nuoruuden laamapaitoja: itsevärjätty laamapaitahan oli MUST 70-luvun alussa. Ajattelin, että puuvillaahan ne olivat, miksi niitä sitten sanottiin laamapaidoiksi? Netistä löytyi vastaus tähänkin kysymykseen.  Laamapaidan alkuperäinen nimi on Dr. Lahmann’ s Reform-Baumwollkleidung, kun saksankielessä hoota ei keskellä sanaa lausuta, on tyypistä tullut meillä laaman ja siitä se tietysti on lyhentynyt laamaksi. Paitoja myydään edelleen Hakaniemen hallin yläkerrassa, vau!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s