Selkeää

Stephen Westin Spectra on oivaltava malli. Se ei ole vaikea aloittelevallekaan neulojalle ja siinä pääsevät pätkä- tai liukuvärjätyt langat oikeuksiinsa.

Olen mieltynyt Stephen Westin neulesuunnitteluun. Aiemmin olen neulonut hänen Piece Out -piponsa. Mallit ovat selkeitä ja graafisia, ne sopivat sekä  miehille että naisille, vaikka suomalaiset jörrikät saattavatkin pitää joitain malleja turhan feminiinisinä.

Minulla on nyt välipalana puikoilla tuo Spectra, päävärinä Madeleine Toshin sinivihreää sukkalankaa ja kontrastivärinä Ilun karkkivärjäämää kierrätyslankaa. Opinpa senkin, että löysistä reunasilmukoista (ja reunan kiertymisestä) pääsee eroon, kun ei otakaan kerroksen ensimmäistä nurin neulomatta, vaan kerroksen viimeisen!

Sinänsä kiva malli, että olen pohtinut tässä kaarrokkeellista villapaitamallia, johon sain idean islantilaisista villapaidoista. Huivin alku kelpaisi kaarrokkeeksi sellaisenaan…

Harmi, ettei West ole ulottanut suunnitteluaan asusteista puseroihin, villatakkeihin ja jakkuihin. Näkisin mielelläni samaa henkeä myös vaatteissa.

Twitterissä ja muuallakin on muuten kiukuteltu tämän mallin läheistyydestä Westin Daybreak-mallin kanssa. Minä sanoisin, että aivan turhaan, Westin pitäisi uskoa vankasti omaan työhönsä. Onhan Daybreak ihan toisella tasolla kuin tuo toinen malli.

Ohhoh! Stephen West on vetämässä Ragga Eiriksdottirin kanssa neulekursseja 11 päivän risteilyllä ensi toukokuussa Italiasta Tanskaan. Jessus! (Sanoin hinnan nähtyäni…)

Pitäisköhän Keittiönperäyrittäjienkin ryhdistäytyä: mehän voisimme järjestää Helsinki–Tallinna–Tukholma–Turku–Helsinki-neuleristeilyjä 😉 No, minulla on oma kolmen viikon yksityinen neuleristeily tiedossa Turunmaan saaristossa…

3 Comments Lisää omasi

 1. tindiska sanoo:

  Mä ilmoittaudun heti mukaan neuleristeilylle! Tallinnassahan voisi rantautua muutamaan lankakauppaankin….

 2. Neulisti sanoo:

  Olen aina tuskastellut niiden löysien reunasilmukoiden kanssa! Tämä kikka tulee heti kokeiluun!

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Viimeinen nurin neulomatta, lanka silmukan edessä!
   LISÄYS: ja se kerroksen eka silmukka neulotaan aina oikein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s