Sukkalankaneulelehti

Nettineulelehtialalla tapahtuu. Twist Collective,  ja tietysti muutama muu perinteisenä lehtenä aloittanut e-julkaisu, on saanut näemmä vakavasti otettavan kilpailijan kun The Sock Reportin ensimmäinen numero on pukattu julki. Lehden julkaisua on kommentoitu jo suomalaisissakin blogeissa, mutta tietoa ja mielipiteitä on jaettu niukasti, jos ollenkaan. No, paikataan asiaa vähän!

Lehden takana on Janel Laidman, jonka The Eclectic Sole koristaa ainakin minun neulekirjahyllyäni. Ja juuri niin: koristaa. En nimittäin ole oikeastaan edes harkinnut kuin yksien sukkien tekemistä sen malleista.  The Sock Reportin ensinumeron ohjeissa on kuitenkin monia mieleisiä malleja, erityisesti tykkään Laura Kanemorin Devonian sukista. Myös Kristi Geracin Campion-sukat ovat kiinnostavat. Mokkakissa on näemmä myös tykästynyt niihin. Myös Corrina Fergusonin Cassian-huivi on upea, vaikka ei ehkä aivan minun tyyliäni, jota lähempänä on tämä Kimley Marezon  Zigzag-huivi.

The Sock Report (TR) lupaa neuleohjeita sukkalangoille kahdesti vuodessa. Laidmanin kustantamo The Rustling Leaf alkaa julkaista toistakin e-lehteä, nimittäin The Skein Theoryn on luvattu ilmestyvän elokuussa. Sisällöstä ei ole juuri kerrottu, mutta nimestä on pääteltävissä jotain.

Minusta on erittäin mukavaa, että neulesuunnittelijat saavat reiluja kauppapaikkoja malleilleen. TR ilmoittaa olevansa reilu suunnittelijoita kohtaan. Myös neuleohjeiden kuluttajan kannalta on mahtavaa, että julkaisuja tulee lisää, tilaa reilulle kilpailulle toki on! Kuluttajan kannalta olisi tietysti myös hyvä, jos julkaisut  eriyttävät kohderyhmiään ja linjaansa eivätkä yrittäisi miellyttää kaikkia. Ehkä SR pyrkii tähän? Yrittääkö se vastata niihin kauneuskäsityksiin, jotka esimerkiksi skandinaavinen, graafisen niukka tyyli on rajannut ulos lehdeltään? Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan, skarppaako Twist Collective linjaansa ja reagoivatko isot neulelehdet tarjonnan lisääntymiseen (esim. Vogue Knitting) mitenkään.

Toivoisin kuitenkin, että reiluus ei tarkoita sitä, että lehden suunnittelutyön laadusta tingitään. TR:n ulkoasu on minusta sanalla sanoen kotikutoinen ja torjuva, mutta on mahdollista etten kuulu kohderyhmään. Ehkä ulkoasu vetoaa nuoriin goottinaisiin tai jotain? Kuvat ovat parhaimmillaan erinomaisia, mutta taitto tekee niistä pahimmillaan tasapaksua puuroa. Loppujen lopuksi: onkohan lehden liikeidea ihan pohjaan asti mietitty? Riittääkö erottuvuuteen pelkkä keskittyminen sukkalankaneuleisiin, ja tarvittaisiinko  lisäksi kantavampaa  taiteellista ajatusta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s