Sukkahullun kiusaukset

Vielä pitää tehdä uudelleen yksi pari Taito-lehdelle suunnittelemiani kansallispukuaiheisia sukkia, koska en ole tyytyväinen aiemmin tekemiini. Lehti kyllä hyväksyi ne, mutta kun aikaa on, päätin yrittää uudelleen. Onneksi kyseessä on sukkelimmat sukat koko paketista 😉 Ellei nyt lasketa viimeistelyä.

Himoitsen puikoille uusia sukkamalleja, vaihteeksi jonkun muun suunnittelemia. Vaikka tiedänhän minä miten siinä käy… (Seuraa koko joukko Ravelry-linkkejä, joten olethan rekisteröitynyt sinne?)

Norjalaissukat näyttävät olevan huudossa. Tässä yhdet todella kauniit, ellei sukansuun höpsöä resoria oteta huomioon. Samalla tekijällä on toisetkin yhtä ihanat sukat, tosin resorit näyttävät olevan hänen ”akilleen kantapäänsä”. Polvisukkiin (ja yli polven ulottuviin) on parasta neuloa päärme kuminauhakujineen. Resori ei juuri koskaan pidä sukkaa napakasti ylhäällä.  Hi, pencilinthepine, I really really really love your Norwegian socks, but the ribs does not look very good solution. Have you tried smaller needles and the  knitted hems with rubber band? Easy to make and keep socks really up!

Samaan etnosarjaan kuuluu myös nämä Raiun kaunisväriset sukat. Tässä perinnettä on jo hieman kehitelty moderniin suuntaan.

Kokonaan toista tyylilajia ovat nämä kauniit tai suorastaan upeat kirjoneuleet. Palmikkomallikin on kiva lomajuttu.

Harmi, että en ehtinyt osallistua Le Tour de Sock -kilpailuun, ehkä joskus kun on enemmän aikaa. Kaksi ensimmäistä mallia ovat ainakin kivoja.

Suosittuja maksuttomia malleja näyttävät olevan nyt Nutkin , eikä räveltämön suosituimpien sukkamallien kärjessä paikkaansa jo vuosia pitänyttä Monkey’a näköjään uhkaa vieläkään mikään. Todella iloinen asia on se, että Tiina Seppälän Kalajoki on noussut listan kärkisijoille, projekteja on liki 1.800! Tyylikäs Double Heelix on myös suosittu, eikä ihme. Myös Taina Anttilan Paraphernalia on hyvillä sijoilla.

Projekteja selatessa tosin täytyy välillä hieman hieraista silmiään, onko todella samasta mallista kyse, niin kirjavia ovat eräät toteutukset. Ymmärtänette, etten linkkaa esimerkkejä 😉 Suunnittelija saattaa joskus tirauttaa pari kyyneltä nähdessään malliaan rais… ööh – sovellettavan. Jokaisella on tietysti oikeus neuloa mitä haluaa ja olla ylpeä töistään, mutta joskus ajatuksissa käy väistämättä se, että malli olisi ansainnut tulla kohdelluksi arvokkaasti. (Tämä on tietysti taas niitä asioita, joista ei yleensä julkisesti puhuta. Kauneuden- ja tyylitajua on kuitenkin mahdollista kehittää. Siksi toisekseen langanvalinta ei ole mikään yksinkertainen asia, se vaatii silmän lisäksi myös kokemusta.)

Minussa herättää kuitenkin suurta iloa, kun jokin malli on johtanut ihan uuden mallin luomiseen, kuten tässä. Tai kun neuloja on tehnyt lanka– ja värivalinnoillaan mallille kunniaa.

Ruusukuva hääpäivän kunniaksi 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s