Kuuman kesän neuleet

20120703-061605.jpg

Suomessa on FB-päivitysten mukaan kärvistelty sateessa ja kylmässä. Meillä täällä Italiankodissa on taas pakoiltu aurinkoa ja hellettä. Siksi silkkivillainen villatakki on vielä vailla hihoja, mutta omalle ja naapurinmiehelle on valmistunut Cousteau-pipot. Kokeilin myös yhtä silkkipellavalankaa huiviin, mutta sitä pitäisi neuloa kasin puikoilla, enkä halua sellaisilla haloilla neuloa, joten lanka jää odottamaan kunnes keksin sille sopivan mallin.

Nyt puikoilla on pitkät raitasukat, ne eivät tosin tänään etene, koska lähden viemään vierailulla olleen teinin lentokentälle ja hakemaan naapurin naiset samalla tänne. Yli 500 kilometriä ajettavana…

;

Loma alkoi koimyrkkyjen tuulettamisella lankalaatikoista. Ehkä ensi talvena kokeilen naapurin neuvoa: laakerinlehti kuulemma karkoittaa ötökät. Täällä käytetään myös paljon puutappeja, tehtaan lankapusseissa niitä on aina muutama mukana. En tosin tiedä, mitä puuta ne ovat. Laakeripuunlehtiä on helposti saataville, sitä kasvaa lähes kaikkien puutarhoissa.

2 Comments Lisää omasi

  1. Satu sanoo:

    Ruskovillan sivuilta
    ”Koit ja kuoriaiset voit torjua sijoittamalla vaatekaappiin setripuurenkaita. Puun oma miellyttävän tuoksuinen setriöljy toimii luonnollisena myrkyttömänä koikarkotteena. Punasetri karkottaa raikkaalla tuoksullaan myös turkiskuoriaiset, sokeritoukat, torakat, kirput ja muurahaiset.”

  2. morso sanoo:

    Punaseetri kuulemma karkoittaa koita. Sitä muotoiltuja palasia ja henkarin koukuun sujautettavia renkaita myytään Stockallakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s