Slipoveri tai villapaita

Olisimme täällä Italiankodissa pulassa elleivät ystävämme Anna ja Gianni auttaisi meitä erilaisissa ongelmissamme. Olipa kyse porakoneesta tai italian verbeistä. Monitoiminies Gianni kykenee entisenä turkisompelijana ja sommalierinä, nykyisenä puuseppänä ja rakennusmiehenä vastaamaan melko moniin kysymyksiin ja lastentarhanopettaja Anna on kärsivällinen opettaja kaikissa kulttuuria ja kieltä koskevissa asioissamme. Olemme siis jatkuvassa kiitollisuudenvelassa heille.

Annalle olen neulonut huiveja ja sukkia, niille on totisesti talvella täällä käyttöä. Huovutetut tossut ilahduttivat heitä niin paljon, etteivät he edes raaskineet käyttää niitä vaan ne pakattiin kaappiin odottamaan vieraita.

Nyt päätin tehdä Giannille Fair-saarten villapaidan tai -liivin, siitä riippuen ehdinkö nykertää 2,5 mm puikoilla siihen hihatkin. En nimittäin todellakaan jätä sitä postin kuljetettavaksi, sillä ainakin yhdet suuritöiset tossut ovat kadonneet matkalla. Neule pitää saada valmiiksi tämän kesän aikana, viimeistään elokuussa kun tulen tänne takaisin.

Lanka on ohutta Pirkkalankaa, jota olisi voinut neuloa 3 mm puikoillakin, mutta minä halusin liivistä ryhdikkään ja tiiviin, sillä täällä vuorilla on vähintään yhtä kylmä talvi kuin Helsingissä. Alakerran Anu toi minulle langat Helsingistä, värivalikoima ei ollut kesäaikana ihan niin laaja kuin olisin toivonut, mutta myyjän avustuksella saivat kuitenkin valittua Giannille sopivat värit työhön.

Homma on hyvässä vauhdissa, pari raitaa syntyy päivässä. Joudun purkamaan resorin ja neulomaan sen uudelleen, koska minulla ei ollut pienempiä pyöröpuikkoja tai pitkiä sukkapuikkoja, mutta se tuntuu pikkuhommalta.

20120708-103229.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s