Vaisut synttärit

Puikkomaisteri-blogi täyttää tänään 4-vuotta. Synttärijuhlaa vietetään väsyneinä ja vaisuina, koska maisterin mies on sairaalassa. Vaan eiköhän tuo parane ihan entiseen kuntoon! Ainakin huumori on jo ihan ennallaan….

Työmatkaneulonta loppuu, koska kotoa töihin tuova bussilinja 16 ei enää ensi viikolla ajele entistä reittiä. Metro on yleensä niin täynnä, ettei istumaan pääse, harkitsenkin pyörän ostamista. Sattuneesta syystä tuo liikunnan lisääminen on ohjelmassa minullakin. Ehkä bussilinjan typistäminen koituu kuitenkin edukseni, kun liikunta lisääntyy siinäkin tapauksessa, että käyttäisin metroa.

Uutena lajina on siis sairaalaneulonta, siellä minä istun miehen sängynpäässä neulomassa ja pälättämässä. Tosin neurologi oli sitä mieltä, että mikrokuntouttamiseksi vieraiden pitää istua potilaan huonon puolen puolella, mutta tarkkailuosastolla vierastuolit ovat palleja, joilla istuminen ajaa vieraankin sairaslomalle selkävaivojen vuoksi. Tänään tilanne muuttuu paremmaksi, jos Mies siirretään normaalille vuodeosastolle, toivottavasti omaan huoneeseen, jossa olisi ihan kunnollinen vierastuoli selkänojineen. Tai sitten nousen taas sinne sängyn jalkopäähän.

Väsäsin tässä irkkuvillapaitaa italianystävättärelle, mutta en ole tyytyväinen lankavalintaani. Kivan (ja kohtuuhintaisen) puseron saisi käyttämällä ohutta Pirkka-lankaa kaksinkertaisena (3,5 mm puikot, kuvan mallitilkku) ja nyt kokeilen Lana Gatto Filfer -lankaa toiseen mallitilkkuun. Siitä saisi pehmeän ja kestävän paidan yksinkertaisesta langasta 3,5 mm puikoilla. Haluan tehdä paidan ylhäältä alas raglanhihoilla, sitä varten täytyy vähän laskeskella etukäteen miten palmikot asettuvat.

8 Comments Lisää omasi

 1. Päivikki sanoo:

  Lämpimiä ajatuksia sinne sairaalaan.

 2. Pipsaelina sanoo:

  Tsemppiä sairaalaan. Ja onnea blogille! Minä muuten käyn töissä bussin nro 16 entisen loppupään tienoilla! Tosin kotini on Vihdissä, joten harvemmin pääsen bussia käyttämään.

 3. maiju ahlgren sanoo:

  Onnea nelivuotiaalle! Ja miehelle pikasta paranemista. Varmasti tuttu puikkojen kilinä tuo turvan tuntua, molemmille.

 4. amuk sanoo:

  Miten olisi puuvillan ja villan sekoite ? Holst garnilla ja Garnudsalgilla on ainakin ihania sellaisia ja Sandnes Duett tuli kanssa mieleeni. Puuvilla viilentää mukavasti ja on kuitenkin täysin luonnonmateriaali . En tiedä sinusta mutta ainakin itse inhoan tekokuitulankoja.

 5. Puikkomaisteri sanoo:

  Kiitos tsempeistä, niitä tässä tarvitaan! Katselen talon tuolit tarkasti tänään 😉
  Lankaehdotukset tuommoiseen puseroon otetaan mieluusti vastaan. Alpakasta en hauluaisi sitä tehdä, vaikka hyllyssä olisi ihanaa vaaleanharmaata alpakka-merinoa, koska siitä tulee turhan lämmin.

 6. Hepsi sanoo:

  Tsemppiä minäkin toivotan ja paranemista miehelle!

 7. amuk sanoo:

  Tuo sairaalaneulonta tuli myös minulle tutuksi tänä kesänä TYKS:in aivohalvausyksikössä, osastolla missä mieheni kanssa oleili jonkun aikaa. Katso jos löytäisit käytävän puolelta paremman selkänojallisen tuolin, niin minä tein 🙂 Roudasin sen joka kerta huoneeseen ja taas huoneesta pois kun lähdin sieltä eikä mitään mutinoita ainakaan täällä kuulunut keneltäkään. Toivottavasti miehesi toipuu pian ja saat jatkaa ihanaa villapuseroasi kotioloissa. Meillä ainakin mies on jo melko ennallaan.

 8. tikru sanoo:

  Tsemppiä molemmille. Neulominen on hyväksi, molemmille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s