Neulesyksystä kaunis

Olipa iloinen yllätys lukea juttu (koko jutun pääsee lukemaan vain digi-/painetusta lehdestä) Veera Välimäestä aamun Hesarista. Harmi, että oli liian lämmintä, että olisin sen kunniaksi voinut kietaista kaulaan Color Affectionin.

Syksyn merkkejä on ilmassa muutenkin: Helsingin kolmas Silmä, tikki, takki, pisto -tapahtuma on tekeillä. Siitä on tulossa entistä hauskempi tapaaminen. Ohjelma on vielä rakenteilla, neulojat tietysti viihtyvät toistensa ja neuleidensa parissa ilman erityistä ohjelmaakin, varsinkin kun Neulekahvilaksi muuttuva Tiedekahvila tarjoaa virvokkeita ja huikopalaa! Porukka on ihan mahtavaa, en ole itse voinut olla kovinkaan aktiivinen järjestelyjen suhteen, sattuneesta syystä, mutta kaikki hoituu taas sukkelasti ja hyvillä mielin.

Minä jahnaan edelleen italialaiselle ystävälleni aikomani neuleen parissa.Katrine on kainaloissa, mutta epäilen, että olen tekemässä siitä liian pienen ja jäin odottamaan saajan tarkkoja mittoja. Aloitin jo patenttineuleisen villapaidan (ystäväni rakastaa vuoristovaelluksia), mutta sen tekeminen on harvinaisen tylsää. Paita taitaa mennä myöhemmin Solidaarisuussilmukoiden keräykseen. Tykästyin kuitenkin ajatukseen savupiippukaulaisesta villatakista, jota voisi käyttää takkina ja piirtelin uuden, pidemmän ja kaksivärisen mallin, joka on saanut vaikutteita tuosta mallista. Nyt en malttaisi odottaa, että suomalainen ystäväni saisi takin tulevan saajan kiinni ja saisi otettua hänestä tarkat mitat.

Sain vihdoin aikaiseksi huljuttaa Patagonia-langasta tekemäni Ilona-villatakin ja se asettui oikein nätisti. Se toivottavasti kuitenkin jää ensi kevääksi liian pieneksi, käynnissä on projekti, jossa kilotkin toivosti karisevat…

Syksyn Vogue Knitting on ilmestynyt. Pidin kyllä muutamasta Wanderlust-kokoelman mallista, mutta muista en ollut järin innostunut. Minua eivät vintagehenkiset palmikkoneuleet juuri innosta, pörröhupparista puhumattakaan. Tämän syksyn Twist Collective on selvästi onnistunut paremmin syysneuleidensa suhteen.

Hyviä kotimaisia neulekirjoja en ole valitettavasti nähnyt tänän syksyn uutuuskirjoja esittelevissä tiedotteissa. Ehkä pitääkin siis kokeilla kehräämistä!

2 Comments Lisää omasi

  1. verano sanoo:

    Ainakin yksi loistava kotimainen neulekirja ilmestyy tänä syksynä: Pipo on pääasia (http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=878). Mielipiteeni on luonnollisesti täysin puolueeton! 😉

    1. Puikkomaisteri sanoo:

      Kiva kuulla!!! Se jäi minulta ihan huomaamatta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s