Vielä se kylmäkin tulee!

Ihanan lämmin elokuu! Paras aika suunnitella lämpimiä neuleita. Valittelin edellisessä postauksessa syksyn kotimaisten neulekirjojen vähyyttä. Veera onneksi huomautti kommenteissa, että syksyllä on tulossa ainakin yksi hyvä suomalainen neulekirja, nimittäin Pipo on pääasia. Jo kansikuvasta päätellen erittäin mielenkiintoinen kirja!!!

Pipoista puheenollen: minä löysin tänään tällaisen hassunhauskan jutun ja aion virittää samalta pohjalta jotain kivaa Merisiskoille…

Posti toi tänään aivan mahtavan kirjan, jonka toivoisi käännettävän ja kustannettavan myös suomeksi. Kertakaikkiaan pätevä opas ylhäältä alas neulottaviin  puseroihin, villatakkeihin jne. Kirjassa esitellään neljä neuleen perusrakennetta:  kaarroke-, raglan-, istutettu- ja satulahihaiset puserot. Jokaisesta on taulukot aikuisten ja lasten kokoihin erilaisilla neuletiheyksillä. Kustakin rakenteesta on vielä kolme neuleohjetta, joista rakennetta ja taulukoiden käyttöä voi opiskella ellei se muuten aukea. (Tietenkin ne ovat myös itsenäisiä ja täydellisiä neuleohjeita kukin.)

Tässä on kirja, jota ainakin minä olen kaivannut, koska tykkään neuloa alhaalta ylös neulottavia malleja, mutta aina kun olen halunnut toteuttaa jonkin oman idean, olen saanut purkaa ja säätää, koska neuletiheys ei ole koskaan sopiva käsillä olevaan (rakenne)ohjeeseen ja muuntolaskelmiin ei tahdo närvi riittää.

Toivonkin kirjan toimivan siten, että kun olen piirrellyt haluamani neuleen kuvan, voin valita sen mukaisen rakenteen ja katsoa suoraan taulukosta tarvittavat silmukkamäärät ja jopa, jos oikein onnistuisin, myös eri kokojen vastaavat luvut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s