Elämäntapoja korjaamassa

Olen joskus ennenkin kirjoittanut siitä, että neulominen lihottaa. Koska perheessämme on ollut pakko ottaa nyt  tämäkin väite ihan tosissaan, on bloginpito hieman kärsinyt. Olen viime aikoina viettänyt enemmän aikaa erilaisten kuntoliikuntaan liittyvien sivustojen yms. parissa ja shoppailun kärkikokemukset ovat urheiluvälineliikkeestä eikä lankakaupasta.

Kyllähän minulle työterveyslääkäri sanoi jo aikoja sitten, että keskivartalolihavuuteen pitää suhtautua vakavasti, mutta ihminenhän nyt on sellainen, että ei se usko ennenkuin sydänkohtaus iskee vähintään viereen. Sitten sitä onkin jo kiire.

Neulontahimonihan alkoi siitä, että yritin vähentää tupakanpolttoa. Tunnetuin seurauksin. Tupakointi ei juuri vähentynyt, mutta neulomisriippuvuus tuli seuraksi. Onneksi sitä on hieman helpompi käsitellä kuin tupakkariippuvuutta (en tarkoituksella puhu nikotiiniriippuvuudesta, koska se on lopettajan murheista pienin).

Nyt olen ollut kolme viikkoa tupakoimaton, käynyt jumpassa, ajanyt polkupyörällä työmatkoja, ostanut elämäni ensimmäiset oikeat lenkkitossut ja tänään menemme tyttöjen kanssa juoksukouluun! Olen toki neulonutkin, kuvan villapaidan miehustassa oleva tummapohjainen kuvio on jo puolessa välissä.

Neulojasiskot, katsokaa tekin peiliin ja tehkää tarvittavat johtopäätökset, jos keskivartalonmalli alkaa muistuttaa tiettyjä hedelmiä. Kauanko haluat vielä neuloa? Haluatko neuloa vielä lapsenlapsillekin? Olisiko nyt hyvä aika alkaa työstää puseronkokoa pienemmäksi? Jos ihminen kykenee neulomaan suurta kärsivällisyyttä vaativan pitsihuivin niin kai se kykenee myös keskittymään tällaisiin haasteisiin?

Minä muistutin 10 vuotta sitten tuota kuvan kukkakeppiä. En kaipaa nuoruutta, mutta suoraan sanoen kymmenen vuoden aikana tulleista 20 kilosta voisi 10 lähteä.

4 Comments Lisää omasi

 1. isrik sanoo:

  Olen yrittänyt. En lihonut kesällä, ehkä 2 kg on lähtenyt. Mutta kunto on parempi, mikä tuntuu monessa asiassa tosi kivalta.

 2. Leena-sisar sanoo:

  Hyvää tekstiä. Silti: liikunta on grammoja (sinänsä tosi tärkeää) ja ruoka on kiloja. Punttitreeni tai muu lihasvoimia lisäävä homma on oleellisinta. Taas puhun omasta kokemuksesta.

  1. Leena-sisar sanoo:

   Niin, neuleblogihan tämä on. Lepidoptera-jakku on päässyt ensimmäiseen hihaan. Lankaa jää, mutta pidän ne. Laskuta siis koko paketti. ❤

 3. Tuia sanoo:

  Hienosti kirjoitettu! Huono omatuntohan sohvalla makaamisesta tulee, parempi olisi oieasti tarttua toimeen. Ehkä sitten kun saan tämän pipon valmiiksi 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s