Hullulla halvat huvit?

Kävin nukkumassa viikon Italiassa. Sain taas unet takaisin, joten eiköhän loma auttanut tähän post-traumaattiseen stressiin. Tulin kotiin ja meinasin aiheuttaa miehelleni uuden sydärin avautumalla hieman mm. siisteyskäsityksiemme erosta ja perhskohtaisen sukupuolijärjestelmämme outouksista. No, onneksi oli vielä pitkä viikonloppu aikaa siivota ja järjestellä, sain vaihdettua  ja kiinnitettyä listoja pitkin vasta elokuusta (viime vuoden) odottaneen digiboxin tietoliikennekaapelin ja siivottua työhuoneeni.

Raivasin työhuonetta sillä ajatuksella, että ottaisin ompelukoneen esiin. Italiankoti kaipaa keittiön tuoleihin pehmusteita ja voisin surauttaa tilkkupintaa, josta voisin ommella sitten kesällä tyynypussit. Pelkään kuitenkin, että ajaudun tilkkuhulluuteen… Ensin pitäisi kuitenkin värkätä pyöröpuikoille järkevä säilytystapa, nyt on ollut melkein helpompaa käydä ostamassa uudet kuin löytää puikkokaaoksesta oikean mittainen ja kokoinen pyöröpuikkko. En ole näemmä ainoa, joka yrittää ratkaista tätä ongelmaa.

Puisista lankarullista tehty ripustin voi äkkiseltään olla kiva, mutta varsin epäkäytännöllinen. Eihän rullan reikään mahdu isot puikot – tai useat. Kalastajan tarvikekassi näyttää pätevältä ratkaisulta eikä kassi ei ole edes kallis. Toisaalta, vielä halvempi korutonkin toteutus toimii. Epäilen kuitenkin, etteivät muoviset pussit kestä pitkän päälle puikkojen pistoja – ne ovat tosin halvat uusia, ja ainahan on jeesusteippi 😉

Seinälle ripustettavia räkkejä on nähty monenlaisia, mutta kylmä totuus on, etteivät ne ole järin koristeellisia sisustuselementtejä. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, tilaa säästävät säilytystavat olisivat nyt poikaa,  riippukansiokaappi vie aika paljon tilaa ja siksi toisekseen puikot tunkevat päistään avoimina olevista riippukansioista takuulla ulos. Mutta hyvä yritys. Tuossa on tähän astisista ehkä toimivin ratkaisu (vaikka vähän ihmettelenkin henkilöä, jolla puikot ovat alkuperäispakkauksissaan ;-)).

”Ylellinen” ja kova keinonahkakotelo houkuttaa, mutta onko sekään kovin käytännöllinen? Hyvä ratkaisu olisi sellainen, että osan kotelosta/säilyttimestä voisi jättää kotiin ilman, että puikot pitää repiä levälleen tai mukana kuljetetaan tyhjiä pusseja.

Della Q:n puikkokotelot ovat eniten mieleeni, vaikkeivät nekään vastaa kaikkiin tarpeisiini ellen sitten ostaisi niitä muutamia. Ne ovat myös melko kalliita ja ymmärtäähän sen, koska niissä on myös paljon työtä. Valmistaja valittaa, että puikkokoot ovat vain SIS- ja US-järjestelmän mukaan, mutta lupaa palata asiaan, mikäli kuninkaallinen perhe ryhtyy neulomaan…

Yritin ratkoa tätä ongelmaa myös irtopäillä ja vaihdettavilla eri pituisilla kaapeleilla. Idea on hyvä, mutta puupäiset KnitPicks-puikot menivät rikki alta aikayksikön, muutaman puikon puukärki oli säleinen ja lopulta ruuvikiinnitykset alkoivat alle vuoden käytön jälkeen hajoilla, ne menivät joko jengoiltaan (en käyttänyt väkivaltaa!) tai vain löystyivät ja aukeilivat neuloessa. Ostin vielä toisella kiinitussysteemillä tehdyn Addin puikkosarjan, joka on parempi, mutta puikkojen muotoilu on sellainen, että tällaisen tiukkakäsialaisen silmukat tahtovat takertua puikkojen levennyskohtaan. Pidän siksi parempana ostaa puikkoni erillisinä, mieluiten Villavyyhdistä saatavina Hiya Hiya tai ChiaoGoo RED Lace -teräspuikkoina. Bambuiset kun eivät tahdo minun menossani pysyä 😉

5 Comments Lisää omasi

 1. Salomea sanoo:

  Minä se olen kummajainen, joka säilyttää puikot oikeissa pusseissaan. En muuten koskaan löytäisi niitä tai sitä puikkomittaria. Muutoinkin joudun turhan usein ostamaan Kuopion napista ja nauhasta kotiin unohdettujen puikkojen tilalle uudet. Puikot kulkee nykyisin mukana yhdessä mustassa repussa Tukholma Kuopio Turku Eura ja vielä vesilläkin.
  Minulla on ollut puikkomittari laivalla, ei ole enää, Auton hanskalootassa ei löydy, päivyrin välissä kadonnut.
  Minun parhain ratkaisu on tuo reppu ja viimeksi kysyn aina lähtiessä onhan musta reppu mukana. Monta päivää kallavedellä eikä puikkoja opetti.
  Sinulla oli hyvin kattava juttu pyöröistä, kiitos, minulla on onglmia puikko-osan pituuden suhteen, sillä puikko ei saa olla kaartuva ja pitää mahtua kunnolla käteen. Oikean käden peukaloni ei ole kuopassaan se tuottaa haastetta.

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Minä taas tuskastun niihin koteloihin ja pusseihin, salaa ihailen tietysti kaikkia niitä ihmisiä, joilla tavarat pysyvät järjestyksessä ja jämptisti alkuperäispakkauksissaan!!!
   Hyvä huomio tuo pyöröpuikon pään muotoilu, minäkin olen ihmetellyt, miksi toiset puikot sopivat käteen paremmin kuin toiset!

 2. Tuija sanoo:

  Minä kuskaan sitten reissussa mukana niitä kankaisia puikkopusseja, mutta jees, yksi ratkaisu ei ihan sellaisenaan sovi kaikkiin tarpeisiin. 🙂

 3. Tuija sanoo:

  Minä pähkäilin reilu vuosi sitten samaa asiaa ja päädyin tällaiseen ratkaisuun: http://mustikkajatyrni.blogspot.fi/2011/09/pikkuhommia.html (alin kuva). Muuten toimii hyvin, mutta rasia on jo jäänyt liian ahtaaksi, pitää hommata toinen samanlainen.

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Tuija, enpä muistanutkaan tuota, jota ihailin taannoin! Kiitos linkistä!

   Minulla on sellainen erityinen toive puikko- ja neuletarvikesäilytykselle, että tavaraa pitäisi kyetä kuljettamaan myös reissuille mukaan. Olen lopen uupunut siihen, että puikkoja on kotona, kesäkodissa, veneessä – mutten muista mitenkään mitä missäkin on (ei, minä en ole henkilö, joka laatii kortistoja ;-). On parempi kerätä jokaisesta koosta kolme eri pituutta ja kantaa kulloinkin käsillä oleviin lankoihin sopivat puikot mukana kuin rynnätä aina ostamaan uusia puikkoja (siksi toisekseen puikkokaupan löytäminen ei ole aina niin varmaa tai postin kulku on hidasta).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s