Lisää kirjoneuleesta

En ole koskaan osannut pitää kirjoneuletta erityisen vaikeana lajina, vaikka en ihan kaikkia hienouksia osaa vieläkään. Oppirahoja on maksettu kalliilla, koska kärsivällisyys ei  aina riittänyt tutkimaan neuvoja kirjoista. Olen kuullut monen sanovan, että kirjoneule on vaikeaa tai ettei oma kärsivällisyys siihen riittäisi. Jos minun nanomillin pituinen kärsivällisyyteni riittää, riittänee normaali-ihmisenkin 😉

Käspaikassa on tietysti perusteet kirjoneuleeseen.  Englanniksi on useita tekniikkasivuja (color work), blogeja, mallistoja. Ja kuviaVideoitakin tietysti piisaa.

Silmukointia-blogissa on kuvitettu ja vielä videolla tuettu mainio lyhyt oppimäärä kirjoneuleen langankuljetukseen. Blogia pitää Johanna Oksanen-Lyytikäinen, joka on silmukkatekniikoiden opettaja, hän pitää muun muassa Helsingin työväenopistossa lankatekniikoiden kursseja väitöskirjatyönsä ohella. Kun hän esittelee koneneulonnan oppilaidensa töitä blogissaan, haluan päästä hänen kursseilleen!!! Minua sitäpaitsi lohdutti tämä.

Tekniikan tietysti oppii aina harjoittelemalla, mutta se joka osaa värien käytön, on varsinainen mestari. Apuvälineitä on toki olemassa.

Kirjasto

Käsityökirjastoni tärkeimmät kirjoneulekirjat ovat Mastering Color Knitting ja  The Essential Guide to Color Knitting Techniques mutta innoistusta tietysti voi hakea monestakin erilaisesta lähteestä. Alice Starmoren kirjat ovat tällaiselle etnohämylle tietysti tärkeitä. Eräs mielenkiintoinen ja moderni teos, joskaan ei ehkä perinteinen kirjoneulekirja, on ruotsalainen Stickning – ett hantverk att utveckla, josta kieltämättä tulee 1970-80-luvut mieleen. Kirja  onkin julkaistu englanniksi nimellä Pop Knitting. Siinä on hauskoja ja omaperäisiä juttuja, joita ei ihan heti muualta löydy.  Kirstin Nicholaksen kirjat kohottavat aina mielialaa reippailla väreillään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s