Lisähuomautus

Pörrö bloggasi samasta aiheesta, mistä minä eilen kalistelin puikkojani. Oma kunnallisvaaliehdokkaani Anu Suoranta lupasi Facebookissa edistää minun (ja nähdäkseni Pörrönkin) ajatuksia siitä, että katumyyntiin tulisi jonkinlainen maksuton tai erittäin halpa lupasysteemi, jonka tarkoituksena on karsia verovilppiä vähemmälle, johtuipa se sitten tietämättömyydestä tai on tahallista. Se olisi yksinkertaista, selkeää ja riittävää. Lisäksi myyntiluvan saaja sitoutuisi antamaan asiakkaalle kuitin, jossa on lain määräämät tiedot myyjästä ja tuotteesta. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa. Myyjä tietäisi, että kaupunki toimittaa verottajalle listat myyjistä määräajoin. Kenelläkään ei pitäisi olla nokankoputtamista.

Minäkin tulin eilen kotimatkalla ajatelleeksi niitä katusoittajia… Minusta katusoiton pitää olla vapaata, so. kadulla saa soittaa, tanssia, laulaa, taikoa. Mutta heilläkin pitäisi olla tämä kaupungin antama lupa. Senhän voisi ostaa nettisivuilta ja tulostaa itse. Helppoa.  Sama kohtelu kaikille.

2 Comments Lisää omasi

  1. Puikkomaisteri sanoo:

    Minä en tee tilauksesta sukkia lainkaan, suunnittelen korkeintaan ohjeita. Hyvän joustoneulevarren (2 o, 2n) saat sukkiin, kun neulot varret numeron pienemmillä puikoilla kuin itse sukat ja käytät kunnollista erikoisliikkeestä (lankakaupasta, ei marketista) ostettua sukkalankaa. Nimenomaan langan laatu on keskeinen tekijä kunnon sukissa, jos lanka on heikkotasoista, sukat lörpsähtävät viimeistään ensimmäisessää pesussa, ne nöyhtääntyvät ja venyvät niin, että ne eivät enää istu napakasti jalassa.

  2. Fanny Bergmann sanoo:

    Moi. Olisiko mahdollista, että tekisit semmoiset villasukat jossa varsi olisi joustava ? ( en tiedä onko tuo oikea nimitys, mutta siis kaks oikeet, kaks nurjaa, kaks oikeeta …. ) Olen tässä pitkään pohtinut, että miten saisin villasukan varteen kivoja kuvioita (muuta kuin raitoja) . Sopivatko semmoiset kuvioit edes joustavaan varteen? Tuleeko varresta liian hajanaisen näköinen? En ole koskaan nähnyt sellaisia missään!
    Lisäksi, kun kudot villasukkia joissa varsi ei ole joustavaa, laitatko varteen vähemmän silmukoita kuin sukan kärkeen? Miten siitä ei tule ”lörppö”

    Kiitos vastauksestasi 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s