Aurinko paistaa

Henna Markkanen: Wheelwright-huivi. Twist Collective, talvi 2012.

Twist Collective väittää, että talvi on tullut. Lehti on taas pullollaan ihania töitä. Mitä?! Uusi suomalainen suunnittelijanimi Henna Markkanen on saanut julki kauniin pitsihuivimallinsa. Kuopiolaisella Markkasella on muitakin hienoja huivimalleja. Kiitos taas meidän suomalaisten puolesta!

Christa Gilesin Pinion on hieno, sillä siinä on jotain aivan uutta, kaunis lehtikuvio olkapäillä. Olisin tosin jättänyt kuvion epäsymmetriseksi ja toistanut sen helmassa, nyt lehdet ikäänkuin syövät toisiaan, koska niitä on liikaa. Mutta kuvio on kaunis ja totutus on siististi tehty.

Chime-setti saattaa päätyä pukinkonttiin. Siinä taas näkee, miten yksinkertainen on kaunista.

En kykene valitsemaan villatakeista ja -puseroista suosikkiani, tässä numerossa on todella monta hienoa neuletta, katsokaa nyt tätäkin.

Muita tämän päivän ilonaiheita ovat Päivi Hoiskon Kettu-sukat, ohje on julkaistu jo runsas kuukausi sitten Kodin Kuvalehden sivuilla. Hoisko voitti toisen palkinnon Sukkamestari-kisassa 2012 näillä sukillaan.  Oululainen Tintsa näyttää tehneen niistä hauskan karkkiversion. Tosin minusta nuo ovat jo ihan eri sukat, mutta hauskaa, että esikuva on reilusti ilmoitettu. Päivi Hoiskon nimi kuulosti tutulta, googlaamalla selvisikin, että hän oli voittanut myös  lapaskilpailun Labyrintti-lapasillaan, joiden ohje on julkaistu SK 2/2012. Valitettavasti ohjeita ei ole viety Ravelryyn.

Kyseisen sukkakisan voitti muuten Tuula Kunnaksen Ruusu-sukat, joissa minä olisin taas käyttänyt ohuempaa lankaa, koska aihe olisi vaatinut herkempää lankaa.

En ymmärrä tätä vimmaa tehdä sukkia liian paksusta langasta! Vielä kirjoneuletta, joten 3,5 mm puikoilla neulotut sukat ovat silloin aika tumput jalassa. Johtuuko se siitä, että laadultaan surkeaa seiskaveikkaa myydään marketeissa halvalla eikä maaseudulta juuri muuta lankaa saa?  En ymmärrä! Ei kai se ainakaan kiireestä voi johtua sillä, sukan vaatimaan aikaan ei juuri vaikuta onko puikolla 12 vai 16 silmukkaa. Jos kohta, miksi sukkaparin pitäisi valmistua nopeasti, eikö ole parempi tehdä yhdet hienot sukat kuin kymmenen pari tylsiä?

Minulla on yhdet seiskaveikkasukat kotona, jouduin osamaan ne kun olin ulkotapahtumassa myymässä öljyä ja olin unohtanut villasukat kotiin. Ostin lähimmältä myyjältä sukat, sinänsä hyvin tehdyt, mutta lanka on niin kamalaa (7 veljestä), että sukat venähtivät päivän käytön jälkeen ja muutaman käyttökerran jälkeen ne ovat täynnä nypylöitä. Tuskin maltan odottaa kun ne on pesty. Nytkin jalassa on hieman ohuimmista langoista tehdyt kirjoneulesukat (sukkaosa on yksivärinen ja Kirjo-Pirkkaa), nekin ovat sisälle liian kuumat! Kuka murhaisi seiskaveikan?

3 Comments Lisää omasi

 1. Aala sanoo:

  Minä taas en ymmärrä tätä nykyään kovin yleistä vimmaa väittää paksuja sukkia liian paksuiksi, ja niiden tarvitsijoita ymmärtämättömiksi ja vanhanaikaisiksi (mitä sinä et toki tehnyt). Seitsemän veljeksen surkeasta laadusta olen samaa mieltä, mutta on muitakin, parempia, paksuja sukkalankoja, joille on tarpeensa ja käyttäjänsä. Minulla on kotona talvisin usein kahdetkin vastaavan paksuiset villasukat, ja nukun kesät talvet paksut kirjoneulesukat jalassa. Se ei johdu siitä, että en olisi vielä ymmärtänyt, että ”oikea sukkalanka” on saksalaispaksuista 420m/100g, tai siitä että minulla ei olisi sellaisesta tehtyjä ohuita sukkia, vaan siitä, että useimmiten en tarkene niin ohuilla. En vaikka lankana on usein täysvillainen suomenlammaslanka. Mielelläni kudon hyvin ohuista langoista ja perinteisiä kirjoneuleita lukemattomin silmukoin, mutta ohuita sukkia pitäisi talvisin olla jalassa monet, joten kätevämpi on tehdä paksummat, joita riittää kenkiin yhdet tai kahdet, pakkasesta riippuen.

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Minustakin on typerää moittia paksujen sukkien tarvitsijoita ymmärtämättömiksi ja vanhanaikaisiksi!

   Se, että minä en ymmärrä, miksi ihmiset tekevät suuritöisiä sukkia huonosta langasta tai sukkia, joita ei voi käyttää kuin sisätossuina ei tee niiden neulojista ymmärtämättömiä tai vanhanaikaisia vaan kertoo korkeintaan sen, että minä haluan käyttää villasukkia 24/7 ja siksi teen sukkani kenkiin sopivista, kestävistä ja hyvälaatuisista langoista. Nytkin jalat ovat lämpimät vaikka nahkakengät kastuivat loskakelissä: villa lämmittää märkänäkin!

 2. Pirena sanoo:

  Olen samaa mieltä tuosta kuka murhaisi seiskaveikan. Ei tulisi mieleenikään tehdä siitä jotain kirjoneuletta. Olen niin ohuiden lankojen ystävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s