Jungia

Messureissu Tampereelle jäi tänäkin vuonna väliin. Nyt samaan aikaan vietettiin puupurjehtijoitten purjehduskauden päättäjäisiä ja minä olin luvannut tehdä lammasmakkaraa sekä leipoa leipää.

Lauantaiaamuna katselin leipätaikinan noustessa ja kämmeköitä neuloessa (juu, ei tullut sormikkaita, koska kapea pystyraidoitus sormikkaissa ei vaan näytä hyvältä) ison kasan tallennettuja Pro Arte Utili -ohjelmia. Sain kauhean vimman tutkia tarkemmin Dora Jungin tekstiilejä!

Minulla on vain yksi Jungin suunnittelema damastiliina (Viivaleikki, joka ei taida olla enää tuotannossa), ottaisin ihan mielelläni kotiini vielä Kaarnat siihen kuuluvine lautasliinoineen. Onneksi joitain Jungin parhaita malleja on vielä Lapuan kankureitten tuotannossa. Niistä taas näkee, miten hyvä suunnittelutyö kestää aikaa vuosikymmenistä toisiin, eikä tarvitse olla edes 1970-luvun muotokielen ystävä.

Taidankin ostaa Kaarnat joululahjaksi meille, vaikka vanhan ajan kunnollista pellavaa tuskin enää kasvaa missään.

Jungin töitä tutkin tietenkin neuleet mielessä…

Toinen sarjassa esitelty  vaikuttava tekstiilitaiteilija oli Irma Kukkasjärvi.

Mutta on meillä tänäänkin hienoja tekstiilitaiteilijoita!!!  Yksi suosikeistani on Aino Kajaniemi jota olen ihaillut jo 1970-luvulta alkaen. Katri Haahti on uudempi tuttavuus, ihana hänkin!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s