Hienoja yksityiskohtia

jalasjarviKardemumman blogissa on hienot lapaset, joissa hän on käyttänyt kierreraitaa koristeena.  Uusi juttu minullekin, kiitos! Tässä mallissa näkee, mikä on funktionalismin idea: kauneus syntyy käytettävyydestä, raitahan vahvistaa lapasen suuta (kuten resori tai päärme), ettei se kierry. Kardemumma on tehnyt useita kivoja sukkamalleja, usein kirjoneuleita,  joten blogi kannattaa tutkia huolella. Myös Leena on esitellyt kierreraitaa blogissaan. Toisaalla se on nimetty Kihnu vits (Kihnun raita).

Hukkaan aina sen ohjeen, miten tehdään poikittainen silmukkaraita. Tunnetaan nimellä vikkel braid tai Sienan ketju. Onneksi olen pannut sen tänne muistiin. Tässä on muuten lisäksi selkeät ja yksinkertaiset kuvasarjat erilaisten poikittaisten silmukoiden raidoista, ei tarvitse edes ymmärtää vironkielistä selostusta. Sivustolla on muitakin mielenkiintoisia kuvia ja ohjeita.

Tekniikkasivuja etsiessäni löysin taas yhden kivan lapasmallin ja erittäin tyylikkäät sukat.  Mutta katsokaapas näitä upeita kinnasneulalla tehtyjä kirjottuja lapasia! Minä en kinnasneulaan koske, mutta mieli tekisi tehdä huovutetut valkoiset lapaset, joihin tulisi tuollainen karjalainen kirjailu. Mulla on paali huopuvaa valkoista lankaa, joka ei jostain kumman syystä ole mennyt kaupaksi Kirjavan kerän tapahtumamyynneissä. Ainakin tiedän varmuudella mistä lankakaupasta saan langan ostettua. Läheltä 😉 Lisäksi hyllyssä on Puikkoakateemikonlta saatu kirja, joka käsittelee tuota karjalaista etupistokirjontaa.

Lisäys: olinpa unohtaa kokonaan: Taito-lehti on taas kaupoissa! Nyt on muuten hyvä aika tilata lehti ensi vuodeksi itselle tai lahjaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s