Villahousut!

sirdar985aVillahousut ovat päivän sana – hitti kertakaikkiaan. Jokainen meistä, joka on lapsena käyttänyt niitä pisteleviä kammotuksia, voi nyt haastaa itsensä järkevään ja iloiseen  talvipukeutumiseen tekemällä oman näköisensä villahousut, jotka jalassa kehtaa vähän helmojakin nostella. Nykylangoista löytyvät silkkiset ja samettiset hienolangat, jotka eivät ärsytä arempaakaan ihoa.

Perusohje on vaikkapa Ilun ja Jennin Neulekirjassa, hienostuneen tasaraidan sijaan voi aina antaa jämälangan lentää.

Pitkälahkeiset Kalaloch-legginsit pitävät vilukissankin lämpimänä, mutta farkkujen alle en niitä pukisi, olo voisi olla aika tönkkö. Eikä niitä ole tietysti tarkoitettukaan peitettäväksi.

Ohuesta merinolangasta tehdyt perustalvikalsarit vaikkpa Elizabeth Zimmermannin sukkahousuohjeen mukaan, mahtuvat farkkujenkin alle. Minä tosin neuloisin pitkät villahousut koneella, tylsempää projektia on vaikea kuvitella kuin käsinneulotut villakalsarit vaikka ainahan aiheesta voi repiä ilon irti raidoilla, pitsineuleella tai vaikkapa kirjonnalla.

Sakura-villahousut minä pukisin ihan päällimmäiseksi mustien legginsien kanssa, jos olisin niissä  mitoissa, joissa olin kymmenkunta vuotta sitten.

Namupalana lopuksi, upea osuma outolangan käytössä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s