Jämälankaprojekti

2013-01-03 15.03.26-1

Ajattelin pienentää sukkalankavarastoja upottamalla jämiä täyspitkiin villasukkiin. Täyteen pituuteen minua innostaa myös tämä kerrassaan mainio toteutus fiksuista sukkanauhaliiveistä. Sillä jokainen meistä, jotka olemme olleet lapsia ennen sukkahousujen yleistymistä, muistamme nappiliivien kauhut. Jos kohta, nuokin sukkaliivit tarvitsevat vielä ylleen villahousut, jotta olo olisi myös lumihangessa mukava ja lämmin.

Pitkien sukkien neulominen on terapeuttista ja hauskaa eikä ollenkaan niin työlästä kuin äkkiä ajattelisi. Ainakin jos malttaa pystellä raitakuoseissa.  Lukemista lankojen päättelemistä vihaavalle. Pitsi- ja kirjoneulekuviot ovat asia erikseen, niihin voi tuhraantua ilta toisensa jälkeen. Minullakin on olohuoneen nurkassa yksi tekojalka ainokaisen Sofia Loren sukkansa (ks. esikuva!) kanssa, koska ei ole ollut aikaa neuloa paria.

Sukkaa neuloessa olen saanut jälleen monia uusia ideoita, joista tällä hetkellä toteutuksessa on jokseenkin epävarma ajatus liittää mustaan polvipituiseen sukkaan eräs joulupöytämme koriste. Nämä on näitä: jos onnistuu, tulos on luultavasti mainio, mutta ellei onnistu, sukatkin ovat luultavasti pilalla. Riskejä on otettava!

Hyvä on, että ideoita tupsahtelee jälleen: niitä tarvitaan seuraavaan jouluun mennessä vielä paljon lisääkin.

Iloitsen myös kevään muotiväreistä, kartalla ovat nyt tärkeimmät lempivärini, jotka jopa sopivat minulle: erityisesti kylmä keltainen ja vaalean sininen!

LISÄYS: sen kunniaksi, että muistin vihdoin lisätä blogrollin tuohon oikealle, päivän inspiroivaksi blogiksi nimetään symppis Living with Liisa!Spring-2013-Fashion-Colors-Pantone-Report

4 Comments Lisää omasi

  1. Leena-sisar sanoo:

   Sama, sama, mutta itse selitys oli selvempi ja perusteellisempi Lyyrassa.

  2. Leena-sisar sanoo:

   Jotenkin tämä lause sai minut tajuamaan jujun: Käännä työ, nosta 1 s ja neulo nurjaa 1 s:n päähän edellisestä käännöksestä. Neulo 2 s nurin yhteen, 1 s nurin ja käännä työ. Jatka kantapään kavennuskerroksia näin, kunnes työn reunoissa ei ole enää silmukoita jäljellä.

   Tärkein oli tämä osa: 1 s:n päähän edellisestä käännöksestä

   Nyt kun vertaan ohjeita ja olen sen kantapään saanut valmiiksi, ymmärrän molemmat ohjeet yhtä hyvin!

 1. Leena-sisar sanoo:

  Ugh, jämälankaprojektit vaativat uuden langan ostamista. Kolmannen sukkaparin tässä vuodenvaihteessa teen uuslangasta, jämälankasukkien teosta oli kyllä se hyöty, että sain opetella mitoitusta ja kantapäätä, varpaasta ylös kantapään kautta. Paras ohje oli Ullan Lyyra-sukissa: http://www.ullaneule.net/0305/ohjeet_lyyra.html

  Tein ne kyllä ilman lyyroja mutta silmukkalukukin sattui laskemakseni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s