Vedetään hihasta!

Bergrós Kjartansdóttir: Kevätmekko (Robe de printemps).

Hihan muoto ja tapa, jolla se liitetään neuleen vartalo-osaan on tärkeä seikka sen kannalta, pukeeko asu kantajaansa vai ei. Rintavaa pukee esimerkiksi yleensä paremmin istutetut hihat kuin alaslasketut (drop) hihat, jotka ovat helppoutensa vuoksi yleisiä perinnemalleissa. Monet kuitenkin karsastavat istutettuja hihoja, koska ne voivat olla hankala istuttaa ompelemalla – alussa hihoja ei tunnu saavan koskaan samanlaisiksi.

Minäkin tuskailin hihojen kanssa ja neuloin itselleni huonosti sopivia raglan-hihoja, kunnes törmäsin contiguous-metodiin, jolla pusero/villatakki neulotaan ylhäältä alas istutetuin hihoin.

Hihan muoto on myös tärkeä esteettinen tekijä asua suunniteltaessa. Islantilaisen Bergrós Kjartansdóttirin Kevätmekossa hihan trumpettimuotoa on vielä onnistuneesti korostettu näyttävin laskoksin ja kirjoneuleella. Hihan valkoinen sisä päärme on vielä piste iin päällä!

En tiedä, pukeeko runsas puhvihiha (puf) muita kuin pikkutyttöjä ja langanlaihoja aikuisia, mutta nyrkkisääntö on, ettei hihaa pitäisi  korostaa molemmista päistä. Puhvihiha voi olla kauniin eleetönkin.

Vaikka 1980-luku halasi lepakkohihan (dolman sleeve)  lähes kuoliaaksi se on edelleen yksi suosikeistani ylettömän mukavuutensa vuoksi. Sen tunkeminen takin istutettuun hihaan onkin jo toinen juttu ellei satu omistamaan myös lepakkohihaista turkkia rapealta 1980-luvulta 😉

Mary Quant, 1960-luvun muoti-ikoni.

En ihmettelisi, jos katukuvaan palaisi pikapuolin 1960-luvun Mary Quant -tyyliset mustavalkoiset mekot, kapeine hihoineen, valkoisine kauluksineen ja näyttävine kalvosimineen.

Hyvä englanninkielinen artikkeli hihoista.

Hihan mitotus.

Tuppence Ha_penny_ {Vintage for Beginners} Dating Vintage Clothes

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s