Kauneimmat miesten neuleet

Aamun kokous meinasi mennä ihan ohi korvien, kun huomasin Vogue Knittingin uuden numeron. Miten olinkin ohittanut sen! Sain itseni kuitenkin hillittyä, vaikka jo ensimmäisellä selaamisella tiesin, että kuvan pusakka on ihan pakko toteuttaa. Kun hyllyssä sattuu olemaan pusakkaan sopivat langatkin. Onneksi perheessä on noita salskeita nuoriamiehiä ❤

Jäin kuitenkin vähän epäröimään vetoketjun istuvuutta. Kuvista nimittäin näkyy, että pusakka vähän pussittaa, mutta ehkä se asettuu kun kyljistä ottaa vähän sisään. Minusta vaikuttaa, että malli pitäisi toteuttaa jämäkämmästä langasta, kuvan neule on tehty pehmeästä kashmirlangasta, joten pullotus saattaa johtua siitäkin. Tietäisipä, mille langalle Chuck Wilmesher on neuleen alunperin suunnitellut, minusta nimittäin tuntuu, että kashmir–silkki–merino  (35–20-45) on lehden valinta…

Epäröidessä mieleen tuli muitakin miesten neuleita, joita olisi kiva neuloa. Ihan ensimmäisenä jo värinkin vuoksi Suvi Simolan Johannes, mutta pukeekohan se hoikkaa poikaa yhtä hyvin kuin kuvan rotevanoloista miestä, vai saako pusakka miehen näyttämään vahvalta?

Harmi, ettei Jared Flood ole suunnitellut enemmän miesten villatakkeja, hänen pari puseroaan ovat  todella upeita! Brooklyn Tweedin ohjeet sitäpaitsi ovat olleet selkeitä ja virheettömiä.

Voisin kuvitella, että poikani tykkäisi hillityn värisestä perushupparista, mutta mieluummin tekisin isokokoisen Pikkuveljen. Enkä ole ainoa, joka toivoo miesten kokoja ohjeeseen! Tein jo yhden Pikkuveljen Solidaarisuussilmukoiden keräykseen ja sitä oli todella kiva neuloa! Jos kohta, pienemmän pojan mallin avulla ei ole kovin vaikea neuloa aikuisenkaan kokoa. Saatan siis neuloa päräyttää semmoisen. Hyllyssä on juuri kuvan väriset langatkin, vaikka ne ovatkin kolmea eri laatua (paksua Pirkkaa, Camel Hairia ja Super Alpacaa).

 

 

5 Comments Lisää omasi

 1. Tellervo sanoo:

  Pussittamista poistaisi tarpeeksi pitkä vetskari ja mielestäni tuossa puserossa ihan turhake koska sitä ei voi auki pitää kuitenkaan eikä pehmeä lanka ja vetoketju muutenkaan ole hyvä yhdistelmä. Taittaja on näköjään jostain syystä kääntänyt toisen kuvan ”nurin”.

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Samaa minäkin pohdin, pusakka on kyllä kaunis, mutta… Vetoketjua saa muuten metritavarana vaikka Itäkeskuksen Tikatasta, jossa on lankojakin. Sellaisesta saisi täsmälleen oikean pituisen vetskarin tuohonkin puseroon.

 2. Tuolla se Suvin postaus, jossa lopussa kuva ihanan vanhan herran päällä.
  http://nytlahtilapasesta.blogspot.fi/search/label/johannes

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Kiitti Mari, Johannes näyttääkin ihan erilaiselta kun se on hoikemman miehen päällä!

 3. Suvi bloggasi Johanneksesta myös kuvissa toinen herrahenkilö vähän eri tyyppinen. Ja voin kertoa, että niin ihana kuin Johannes onkin, niin kyllä se kirjan malli on aika skrode, eli paita ei kamalasti kyseiselle herralle tuo lihaksia vartaloon 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s