Muistiin merkitään

En edes unelmoi, että Esikoinen saisi Still Light -tunikan mukaansa, helmasta puuttuu vielä ainakin 20 cm resoreineen, taskut ja hihat siihen päälle. Mutta sovittamaan sitä nyt pääsee, parahiksi, lentokone on puolenyön paikkeilla Suomessa.

Pienempikokoinen ottajakin olisi jo valmiina, jos tunikasta tuli sittenkin liian ahdas tyttärelle.

Silmukkamääräni ei kyllä täsmää ohjeen kanssa, eikä sen pitänytkään, koska lisäsin kainaloiden alle silmukoita saadakseni hihapyöriöön vähän lisää tilaa, mutta etu- ja takak2013-01-18 16.49.49appaleessa on nyt eri määrä silmukoita. Ei kuitenkaan merkittävästi, tokkopa siitä on haittaa.

Vera Välimäen malli, siinä erityisesti taskuratkaisu, on kuitenkin nerokas ja omaperäinen, suunnittelijan arkkitehtikoulutus näkyy selvästi näissä rakenteissa, joissa ei ole pitäydytty tavanomaisiin ratkaisuihin. Tykkään.

Vähän ihmettelen, miksei muuten varsin yksityiskohtaisessa ohjeessa ole neuvottu neulomaan resoreita kaula-aukossa, helmassa ja hihansuissa pienemmillä puikoilla. Kuvistakin näkee, miten ne tahtovat kääntyä lerpalleen ellei neuloja ole hoksannut itse ottaa käteensä pienempiä puikkoja.

Vaikka tunika on silkkaa sileää neuletta, tähän asti sen neulominen ei ole ollut mitenkään tylsää. Koko ajan on ollut lisäyksiä laskettavana. Viimeiset 26 senttiä helmaa ovat kuitenkin suoraa putkea, joka vaatii hieman kärsivällisyyttä, hyvää seuraa tai jotain viihdettä, mutta kyllä ne tikkuaa! Hihat ovat sitten se todellinen koitos…  Ja tytär on vielä perinyt isänsä puolelta pitkät kädet (ja selkä).

Tunikan helmaa neuloessa mieleni askartelee seuraavassa hankkeessa. Pöydällä ovat nimittäin itsevärjäämäni suomenlampaan langat, joista haluaisin jonkinlaisen värikkään, reilun ja huolettoman villatakin. Värit eivät todellakaan ole sellaiset kuin alunperin tavoittelin (nostan taas hattua värjäreille, jotka osaavat hommansa), mutta niillä pärjätään.

Ennen isompaa neuletta aion kuitenkin tehdä pari pienempää hanketta, yhden pipon ja yhdet lapaset (ellei niistä tule sittenkin sukat). Pipoa varten olen jo suunnitellut kuviot ja Ilulta tilatut kettulangat ovat odotelleet jo joulusta. Mutta saavat odottaakin, kunnes visioni on kirkastunut riittävästi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s