Nettineulojan uudemmat välineet

StitchSketch-sovelluksella piirretty kirjoneulekuvio Paper-sovelluksella luonnosteltuun jakkuun.
StitchSketch-sovelluksella iPadissa piirretty kirjoneulekuvio Paper-sovelluksella luonnosteltuun jakkuun. Sukkela sovellus, löysin vain yhden bugin: pohjaväri ei toistu pintaneulemerkkien alla.

Neulehullun tarvitsemia piirros- ja luonnostelu-, samoin kuin muistikirjasovelluksia on tarjolla pilvin pimein. Yksikään niistä ei ole ihan täsmälleen sitä, mitä neuleita itse suunnitteleva tarvitsisi, mutta parilla ohjelmalla pitäisi pärjätä. Maksulliset ohjelmat iPadille maksavat yleensä alle 5-10 euroa.

Rahaa suurempi ongelma onkin löytää juuri ne sovellukset, jotka tuntuvat omimmilta ja sopivat parhaiten omiin tarkoituksiin.  Valintoihin vaikuttavat toki myös muut harrastukset. Jos piirtää muutenkin, valitsee varmasti mieluummin täydellisen piirrosohjelman ja erillisen hyvän muistikirjaohjelman kuin monipuolisen muistikirjaohjelman piirrosominaisuuksin, joka taas on ihaan onnen omiaan sille, joka haluaa esimerkiksi kerätä iPadissa muistikirjaan ideoita tuleviin projekteihinsa, mutta käyttää esimerkiksi kynää ja paperia tai ammattilaisohjelmia varsinaisten ohjeiden tekoon.

Bamboo-muistikirjaan voi sijoittaa kuvia, piirtää luonnoksia ja kirjoittaa muistiinpanoja. Näppärä myös esim. luentomuistiinpanojen tekoon, koska pohjalle voi hakea luennoitsijan pdf:n tai nettisivun jne.
Bamboo Paper -muistikirjaan voi sijoittaa kuvia, piirtää luonnoksia ja kirjoittaa muistiinpanoja. Näppärä myös esim. luentomuistiinpanojen tekoon, koska pohjalle voi hakea luennoitsijan pdf:n tai nettisivun jne.

Tuossa edellisessä välipostauksessa hehkutin vesivärienkin tavoin toimivaa Paper-ohjelmaa luonnosteluun tai piirtämiseen. Sain tietysti graafikkoystävältäni heti vinkkejä vielä parempiin iPad-sovelluksiin ohjelmista, joilla voi piirtää ja luonnostella. Hänen käyttämänsä SketchBook by Autodesk voisi olla ohjelma, jota kaipaan, sillä siinä on tasot ja pohjalle voi ottaa editoitavaksi valokuvan.

Tähän asti olen käyttänyt ideoiden luonnosteluun ja säilömiseen Bamboo Notes -ohjelmaa, johon voi myös tuoda valokuvia, mutta tasoja siinä ei varsinaisesti ole.

Tässä on sitten malliksi näyte siitä, mitä ammattilainen tekee jopa iPhonen piirrosohjelmalla. (Tässä tapauksessa Brushes.) Huhhuh.

Esimerkki akvarellikurssin teoriamuistiinpanoista, jotka olen tehnyt Bamboo Paper -sovelluksella. Pohjaksi on haettu netistä kuva, jonka avulla opettaja selittä sommittelun periaatteita. Nopeaa ja täsmällistä!
Esimerkki akvarellikurssin teoriamuistiinpanoista, jotka olen tehnyt Bamboo Paper -sovelluksella. Pohjaksi on haettu netistä kuva, jonka avulla opettaja selittä sommittelun periaatteita. Nopeaa ja täsmällistä!
Bamboo notes -sovelluksella voit luoda muistikirjoja eri asioille.
Voit luoda muistikirjoja eri asioille.
2013-01-25 10.52.22
Paper by Fifty Tree -sovelluksen luonnosarkit kerätään myös teemoittain kirjaksi ja ne voi tallentaa kuvina kuvakirjastoon tai jakaa. Kuvia siihen ei voi liittää eikä kynien paksuutta voi säätää.

Yksi ilahduttava iPadhärpäke on StichSketch-sovellus, jolla voi suunnitella neule- ja kirjontakuvioita ja -malleja.

StitchSketch-sovelluksen työkohtaisissa asetuksissa valitaan kaavion tyyppi, annetaan tiheys jne.
StitchSketch-sovelluksen työkohtaisissa asetuksissa valitaan kaavion tyyppi, annetaan tiheys jne.

3 Comments Lisää omasi

 1. snna k sanoo:

  Pitääpä vaklata, mitä Androidille olisi tarjolla. Joskus oli joku vähän vaiheessa oleva pitsiohjelma, mutta ehkä tilanne on muuttunut!

  Tunnustin muuten Puikkomaisteria blogissani. Kiitos vähän erilaisesta neuleblogista!

 2. Katri sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Latasin heti StichSketchin 🙂

 3. mari sanoo:

  Mä tykkään myös ton sketchin lisäks Adobe Ideas-paketista ja Paper 53 on aika ihana 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s