Neulontadieetti

Grettir.pdf 2013-02-28 07.59.40Chicane_by_Cookie_A_v2.0.pdfBlogi jäi hetkeksi hieman tuuliajolle, koska on ollut muita kiireitä ja pyrkimyksiä. Olen kyllä neulonut ehtiessäni, sain valmiiksikin oman versioni Grettir-paidasta. Tykkäsin kovasti, suorastaan sikana, tuosta Jared Floodin harmaasta paidasta ja se olisi ollut helppo toteuttaa Pirkka-langasta, mutta kun hyllyssä oli pojalle mieluisia värejä alpakkasekoitetta, päätin olla ostamatta uusia lankoja.

Se on sitten eri tarina, että poika ei innostunut tuosta ”mansikkakuviosta” ja siksi minä sain uuden villapaidan. Enkä pane pahakseni. Nyt puikoilla on poikaa kovasti miellyttänyt Cookie A:n Chicane, jonka neulon myös beigestä alpakkasekoitteesta (toisen kuvan kolmas väri alhaalta), mutta lisäksi neulon siihen vielä yhden langan lähes saman väristä hienoa merinovillaa, että saan pinnan elävämmäksi (muttei kirjavaksi!).

Yksi kiireiden aihe on viidennet Silmä, pisto, tikki, takki -markkinat, jotka järjestetään nyt viidennen kerran. Minä en ole ehtinyt niidenkään yhteisiin valmisteluihin osallistua, kun kaiken maailman muiden kiireiden lisäksi olen yrittänyt käydä kahdesti viikossa jumppaamassa, kerran viikossa maalaamassa akvarelleja ja lisäksi joka viikko viime aikoina on ollut jokin asukaskokous tai yhdistystilaisuus. Markkinoille tulee taas älyttömän kiva myyjäporukka, kaksikin kahvilaa toimii neulekahviloina eikä hauskasta seurasta ole puutetta, joten tulkaapa kaiki mukaan ilonpitoon!

muhunsukatSen verran olen kuitenkin ehtinyt rehkiä, että tarjolla myyntipöydässäni lauantaina on second hand- ja Lana Gatto -lankojen loppuerien lisäksi käsinvärjättyä erinomaista Lana Gaton Filfer -sukkalankaa raikkaissa väreissä, jotka sopivat vaikkapa Muhun sukkiin. Värjäsin varta vasten aniliininpunaista.

Markkinoilla tulee Kirjavan kerän pöydässä olemaan JÄRKYTTÄVÄN halvalla (4–6 €/kerä) maahantuojan loppuvarastoa. Hinnat ovat niin halpoja, että ellei väri miellytä, sinun kannattaa värjätä itse lankaan sopivampi väri!

Patagonia-lankaa, joka on paksu 100 % villalanka esimerkiksi ulkokäyttöön tarkoitettujihin villatakkeihin. Vaikkapa Sylviin. Sitä on viininpunaisena ja vaaleana violettina. (6 €/100 g.)

Filfer-sukkalankoja käsinvärjättyjä (18 €/100 g) sekä törkeän halpoja tehdasvärisiä (6 €/kerä/100 g) mutta arkisissa väreissä (grafiitti, harmaa, beige). Filfer on 2,5–3,5 mm puikoilla neulottava erittäin kestävä mutta pehmoinen sukkalanka, joka ei ryppyile eikä juuri nyppyile iäkkäänäkään. Se sopii erinomaisesti myös lasten vaateisiin.

Super Alpakkaa (Super Alpaca), 50 % alpakkaa ja 50 % hienoa merinovillaa. Värit beige ja savenharmaa (alin väri toisessa kuvassa), pieniä eriä tummansinistä, tummanruskeaa. 4 €/kerä.

Kashmir-merino-sekoite Vip-lankaa (ainakin musta, punainen, beige) 5 €/kerä.

Kamelinkarvaa (Camel Hair) 6 €/kerä/50 g, ainakin tummanruskea ja harmaanruskea. Ihana, lämmin ja ylellinen lanka pipoihin ja kaulaliinoihin.

Feeling (silkki-kashmir-merino-sekoite) punaista ja valkoista (4 €/kerä).

Muuten yritän saada viimeisen seitsemän vuoden aikana neulomalla hankittuja lisäkiloja vähemmäksi, mutta voin vakuuttaa ettei se ole helppoa. Pitäisi hankkia kotiin juoksumatto, jossa juostessa voisi sitten neuloa… 😉

knittinwhilewalking600
Aikaa ei ole ollut tuhlattavaksi ennenkään: tytöt ja naiset joutuivat neulomaan Itämerenkin ympäristössä esimerkiksi ajaessaan karjaa haasta lypsettäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s