Huvittelu

muhu1Panin työhuoneen oveen ohikulkijoiden iloksi pitkän muhulaissukkani. Pituus on sellainen reilusti yli polven. Olen sukkaa tehdessä ottanut melkoisia vapauksia: siinä on vain kaksi isompaa kirjoneulekuvioraitaa ja välissä on jopa ”lintsattu” ihan tavallisilla raidoilla. Mutta lopputuloksena oli sukka, jossa on muhulaista näyttävyyttä eikä parin neulomiseen mene koko kevät.

Langat ovat itse värjäämiäni, paitsi teräosassa. On ollut oikein hauska huomata, että kerrankin olen saanut aikaan juuri sellaisia värejä kuin tavoittelin.

Upeita aitoja muhulaissukkia voi ihailla vaikkapa tässä. Tässä yksityiskohtia. Leimaa-antavaa näille upeille sukille on kuvioiden lisäksi väritys: aniliininpunainen on ihan välttämätön, toinen pohjaväri on oranssi. Kuvioissa vaalean vihreää, keltaista, lilaa, ruskeaa. Sinistä, kallis väri, sen sijaan ei  juurikaan ole käytetty. Tottahan toki sukkia on tehty myös mustina (kirjotut kuviot yleensä), vihreinä jne.  En tiedä, miksi Muhun saarella on käytetty juuri magentaa (aniliininpunaista) sukissa. Onkohan saarella tehty kivihiilitervaa? Tietääkö joku?

Kuviot ovat tietenkin muhulaiskäsityön raamatusta Meite Muhu Mustrid -kirjasta, joka on suuri inspiraation lähde upeine kuvineen ja tarkkoine mallipiirroksineen. Lisää upeita virolaisia käsityökirjoja tässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s