Tee oma neulekirjasi

Kuvakaappaus_6.3.2013_16.28-4

Olin etsimässä tietoa työasioissa, kun törmäsin vanhaan kunnon blurb-palveluun, joka onkin vähän muuta kuin pelkkä kuvakirjapalvelu. Minun oli tietenkin ihan pakko tutkia löytyikö sivustolta neulekirjoja… Toki!

Palvelu ei ole uusi – kokemusta siis on –, eikä hassumpi juttu, mutta sen on ajan tasalla. Blurb on kehitellyt välineitä, joilla esimerkiksi blogista voi tehdä kirjan.

Blurbin avulla voi tehdä ihan niitä monista palveluista tuttuja valokuvakirjoja sekä kaikenlaisia muitakin painettuja kirjoja. Palvelu poikkeaa muista kilpailijoista siten, että sen välineillä voit tehdä myös e-kirjoja, sekä jaella tuotteitasi myös Applen iStoressa (50 % palkkiota vastaan). Ei yhtään hullumpi tapa sille, jolla olisi vaikkapa neulemalleja julkaistavaksi.

En tiedä nykyisten suomalaisten neulekirjojen markkinoista riittävästi, mutta koska useimmat (käsin)neulesuunnittelijat ovat luoneet netissä itse markkinat malleilleen jo ennen ensimmäisten neulekirjojen tekoam, ajatus siitä, että he kauppaisivatkin kirjansa ilman välikäsiä, ei ole hupsumpi. Luulen nimittäin, että netissä nimeä tehneille suunnittelijoille ei uusia asiakkaita välttämättä löydy kirjakaupoista. Joka tapauksessa korvaus per myyty kirja jää sen verran pieneksi, että omakustannetta, jonka voi jaella sähköisesti tai painettuna kannattaa harkita vakavasti.

Blurbin eurooppalaisten asiakkaiden kirjat painetaan Hollannissa. Hinnat ovat nähdäkseni suolattuja muihin palvelujen tarjoajiin verrattuna, mutta muutpa eivät tarjoa mahdollisuutta  tehdä ja jaella kirjoja, myös e-kirjoja. Kokoja on monenlaisia ja työn luvataan olevan hyvälaatuista. Tuota täytyy kyllä kokeilla! Menisiväköhän Merisiskojen kuvakirjat kivasti kaupaksi 😉

Kirjoja voi tehdä muuten myös suljetuille piireille: esimerkiksi yhdistykset voivat jaella reissualbumejaan suljetussa piirissä, eikä kenekään tarvitse näin ottaa taloudellista riskiä siitä, että joku albumin tilannut ei maksakaan kirjaansa.

No, huomaatte, että innostuin jo vähän liiaksikin. Mutta niinhän siinä käy, kun on itse joskus takavuosina ideoinut ihan samanlaista palvelua eikä kirjapainon heebo tajunnut loistavasta ideastani tuon taivaallista! Kuolkoon köyhänä!

www.blurb.com

Kuvakaappaus_6.3.2013_16.30

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s