Hassutellaan tassutellaan

Kuvakaappaus_3.4.2013_11.28Ihania nuo e-kirjastot! Varsinkin käsityökirjat sopivat minusta todella jyvin sähköisessä muodossa käytttäviksi. Niinpä vilkaisen säännöllisesti, mitä e-kirjakirjastoissa on saatavilla. Pääkaupunkiseudun kirjastojen asiakkaalla on käytössään helmet.fi-palvelun kautta kolme e-kirjakirjastoa Ellibs, eBib ja Overdrive.

Hakusanalla knitting ei Helmet-kirjastojen OverDrive-palvelun hyllyistä kovin montaa helmeä löydy, mutta kuitenkin yksi kiva sukkakirja ja useita aloittelijoille tarkoitettuja pikkuoppaita. Kuvan hauska Fairy Tale Knits (Satukirjaneuleet) oli pakko lainata, voisi olla kiva tehdä satuhahmoja ja ilahduttaa lapsia niillä! Kirjassa on hahmot Kolme karhua -sadun lisäksi ainakin Kolmeen porsaaseen, Hannuun ja Kerttuun sekä Punahilkkaan.

Overdrive-palvelun kautta on lainattavana muuten myös englanninkielisiä äänikirjoja! eBib ei tarjoa mitään ja ellibs ei avannut oviaan, mutta muistelen siellä olevan joitain neulekirjoja tarjolla, mutta saatan olla väärässäkin.

 

Myös tieteellisiin kirjastoihin on periaatteessa vapaa pääsy.  Helka-kirjastokortista ei kuitenkaan paljon iloa harrastajalle ole, pari hassua e-kirjaa käsittelee lähinnä neulontateknologiaa. Aalto-yliopiston kirjaston e-kokoelmista löytyy kuusi kirjaa knitting-hakusanalla. Niistä minua kiinnostaisi muutama, varsinkin neulonnan historiaa ennen massatuotantoa käsittelevä teos.

Mitä sinun kirjastosi e-kirjahyllystä löytyy neulojalle? Aina voi ehdottaa hankittavaksi teoksia, tässähän neulojilla on tosiaan tarjottavaa, koska alan e-kirjoja on tehty ihan mukavasti. Joka viidennellä neulojalla taitaa olla jo jokun tablettilaite?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s