Purkulanka suoraksi (tai vaikeasti tekemisen taito)

TECHknitting on yksi suosikkiblogejani. Jos mietit villapuseron mitoittamista,  vetoketjun kiinnittämistä neuletakkiin, valmiin neuleen modifioimista tai vaikkapa purkulangan suoristamista, sieltä pesee!  Hakemiston löydät tästä.

Opin senkin, että ”naimaraita” on ladder englanniksi ;-). Meillähän puikkojen väliin tulevaa löysää silmukkarantua on sanottu naimaraidaksi siksi, että neulojan on ajateltu ajatelleen sulhastaan eikä hän siksi ole keskittynyt riittävästi sukantekoon.  Naimaraidan välttämiseksi TECHknitter suosittelee liikuttamaan niitä kohtia, joissa puikko vaihtaa paikkaa, neulomalla puikon loppuun aina silmukan seuraavalta puikolta. Nopeampaa on kuitenkin opetella kiristämään esimerkiksi  kunkin puikon toista ja kolmatta silmukkaa.

Mutta tekijä on varmasti jonkinsortin tupsulakki (insinööritieteitä opiskellut), sillä vaikka tuo höyryraudalla ampuminen onkin hauskan näköistä, väittäisin, että homma sujuisi sukkelammin (ja tehokkaammin) ihan kattilan päällä höyryttämällä samalla kun keittää pastaveden tai perunat.

Jos sinulla on höyrypesuri kannattaa katsoa tämä seuraavakin video. Minä epäilen, että videon tekijällä Annie Modesittillä on tekeillä keittokirja: ”Nopeaa arkiruokaa höyrypesurilla!”

Minustakin tuntuu nyt siltä, että parvekelasien pesua varten täytyy lähteä ainaamaan kaverilta höyrypesuria… Sattuu olemaan muutama neulevaatekin höyrytyksen tarpeessa  😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s