Odotettavissa hyvää neulontaa

Kuvakaappaus_23.5.2013_15.50Harvoin olen ilahtunut mistään neulekirjauutisesta kuin siitä, että vuoden 2012 käsityöläiseksi valitun Veera Välimäen ohjeita julkaistaan kirjana suomeksi. Lankaleikki – neuleita käsinvärjätyistä langoista ilmestyy Atenalla heinäkuussa 160 sivuisena teoksena. Nyt väripata porisemaan tai säästötili lempikauppaan, että langat ovat valmiina kun kirja ilmestyy!

Eikä siinä vielä kaikki, sillä kirja julkaistaan syksyllä myös Yhdysvalloissa. Tämä on nyt myös sitä digitaalivallankumoista: suomalainen osaaminen maailmalle! Eipä kohonneet maailmanmaineeseen suomalaiset suunnittelijat, kunnolla edes Sirkka Könönen, ennen. Välimäki on neuleskenen kirkkaita tähtiä ilman kirjaakin, kiitos Ravelryn. Itse asiassa, kirjat taitavat olla tarpeen enemmänkin nimen brändäämisessä.

Sain juuri eilen valmiiksi oman Still Light –tunikani, enkä voisi olla tyytyväisempi  malliin ja ohjeeseen, joka on todella selkeä ja kiva. Kuten aina Välimäen ohjeet. Ehkä arkkitehdin koulutuksella tajuaa, että on tehtävä omaperäistä, tyylikästä ja mieluiten pohjoismaiseen muotoilutraditioon liittyvää työtä, mikäli haluaa saavuttaa kansainvälistä menestystä neulealalla.

Pitsineuletta pipertämällä ei pitkälle pötkitä. Mari Muinosen ja Suvi Simolankin menestyksen salaisuus on ollut omaperäisyys ja Suvilla ehkä Mariakin enemmän pohjoinen neulearkkitehtuuri. Simolan töitä leimaavat selkeät ja puhtaat linjat siinä kun Mari on tehnyt koristeellista – tosin onneksi viileästi pohjoiseen tapaan. En ole designkriitikko, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.

Kirjasta tulee vielä kunnollinen arvostelu, kunhan se ilmestyy.

Tässä vielä kirjan tiedot (omaan kirjastoonkin voi hyvissä ajoin ilmoittaa toiveistaan, nyt niitä kirjoja tilataan).

ISBN 9789517969512
Asu Sidottu
Sivumäärä 160
Kirjastoluokka 65.43
Ilmestyminen 07/2013
Varastossa Ei
Hinta 34,00 € (sis. alv. 10%)
Muuta Kansi ja taitto: Veera Välimäki

4 Comments Lisää omasi

  1. Lape sanoo:

    Kiva kirjaylläri tulossa, toivottavasti löytyy kasa uusia ohjeita, vanhoja mulla on jo runsaasti…

  2. Tosi kiva uutinen juurikin tällaiselle kasvivärjäykseen hurahtaneelle!

  3. Hepsi sanoo:

    Tämähän oli upea uutinen! Kiitos tiedosta!

  4. Pia Kaukinen sanoo:

    Pitää ostaa omaan kirjastoon! Ihanaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s