Veistäjälle

htkuvaVeneseppämme, Päivi nimeltään, ilmoitti ottavansa tyydytyksellä vastaan villasukkia. Siinä olikin tekeillä yhdet, joista tuli ihan vahingossa isommat, kuin olin aikonut. Juuri sopivat Päiville.

Minä en ole noudattanut orjallisesti ohjetta tässäkään, vaan olen tietysti pannut omiani saadakseni aikaan sen näköistä kuin haluan. Kuten kuvastakin huomaa, minulla on hieman töitä silmukan kireyden säätämisessä, mutta toisaalta, kahden metrin päästähän tuota pientä löysyyttä ei kukaan huomaa.

Tällainen lyhennetyillä kerroksilla tehty kantapää tehdään siten, että mieleisen varren tekemisen jälkeen sukan suun silmukat jaetaan kolmelle puikolle (tai kahdelle lyhyelle pyöröpuikolle): 2/3 silmukoista neulotaan edestakaisinneuleena kantapäätä ja yksi osa jätetään lepäämään. Kunkin kerroksen lopussa jätetään 2 silmukkaa neulomatta (jos varressa  4 x 18 silmukkaa  tai enemmän kannattanee jättää aina 3 silmukkaa neulomatta). Alkuperäisessä ohjeessa ei ole ”kierretty ja käännetty” (engl. W&T), kuten yleensä tehdään neulottaessa lyhennettyjä kerroksia, ettei neuleeseen jää reikiä.

Näin jatketaan kunnes kantapääsilmukoista 1/3 on jäljellä ja sen jälkeen neulotaan neulomatta jätetyt silmukat yhteen edellisellä kerroksella neulotun silmukan kanssa. Sama toistetaan kolme kertaa. Tämä tekniikka selviää hyvin videosta. Minä en neulonut tätä kerrosta ympäri kaikila sukan silmukoilla vaan neuloin edelleen edestakaisin ja nurjalla nämä silmukat nurin yhteen, voidakseni neuloa muun sukkaosan yksivärisenä, kantapäätä korostaakseni. Lisäksi tein vähän eri korkuisia noista segmenteistä (vai mitähän pallon pinnan osat ovat?). Varren ja kantapään väliin jää melko iso reikä, mutta onpahan tuossa noita värillisiä langanpäivä pääteltävänä. Niillä ompelinkin nätisti reiän umpeen.

Langat ovat itse värjäämiäni – ihania, vaikka itse sanonkin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s