Lämpöä

Suomessa alkaa olla tukahduttavan kuumaa, niinpä on paettava vuorille Italiaan. Siellä on villapaidalla säädettävä keli.

Puikoille ei mennytkään norjalaisvillatakki, kuten uhkasin, vaan ensin tein pienen villaHelmen ja nyt juuri on tulossa tulkinta  Sarah Linden -villapaidasta. Lanka on kotimaista lähilankaa, ihanaa neuloa. Siitä riittänee hupia vielä lentomatkaksikin. Kyllä minä vielä sen norjalaisenkin teen…

Muutama vuosi sitten puhuttiin kovasti siitä, miten lentokoneeseen mennessä oli metallipuikot turvasyistä napattu neulojilta turvatarkastuksessa. Minä olen ainakin kaksi vuotta kuljetellut metallisia sukkapuikkoja mukanani eikä kukaan ole kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Ellei sitä lasketa, että eräs tuntemattomaksi jäänyt mieshenkilö tuntui olevan kovin tuohtunut viime lennolla siitä, että minulle oli suotu lempipuikkoni. Liekö menettänyt joskus omansa tai työskennellyt puikonvihaajana turvaportilla?

Nyt pitäisi miettiä, mitä lankoja otan lomalle mukaan. Lähimmät kunnon lankakaupat ovat Genovassa ja kotona lankaa on ihan riittämiin. Matkalaukussa on mennessä hyvin tilaa, koko laukku on varattu paluumatkalle lähinnä kahvia ja syysvaatteita varten. Kesävaatteethan ovat jo kaapeissa. Ainakin yksi villatakin alku menee purkuun, lähinnä huonon lankavalintani vuoksi, sillä malli kaipaa jotain sellaista, mikä on kauniisti tavoitettu  tässä toteutuksessa.

Nyt tekeillä olevan villapaidan jälkeen pitää neuloa Giannin Fair Isle -villapaitaan hihat. Niihin en nitkuta saarten kirjokuvioita, vaan teen ihan tiplakuvioinnilla. Rungosta ajattelin ensin tehdä liivin, siksi joudun purkamaan pari kuvioraitaa pois, ettei helma ole liian pitkä.

Sukkia pitäisi tehdä ainakin pyykkikorillinen, että kaikille haluaville riittäisi. Enhän ehdi yleensä edes kuvaamaan neulomiani pareja, kun ne viedään jo käsistä.

Neuleohjeita tai -kirjoja ei tarvitse onneksi enää mukana kanniskella, koska pääsen käsiksi inspiskuviin, neulekirjoihini ja -ohjeisiini ipadin kautta. Ravelry, Pinterest, Dropbox, KnitCompanion, StitchSketch, siinä taitavat olla tärkeimmät apuvälineet. Tänä vuonna voisi vihdoin käyttää Bento-ohjelmaa puikkojen inventoimiseksi, koska en koskaan muista, mitä puikkoja on maalla ja mitkä ovat kotona tai veneellä. Meidän kylän lyhyttavarakaupasta saa kyllä joitain puikkoja, mutta yleensä siellä ei ole koskaan juuri niitä, joita heti tarvitsisi.

 

 

 

One Comment Lisää omasi

  1. Kesänaapuri sanoo:

    Mun mielestä on jännää, ettei lentokoneeseen saa viedä kuin puisia tai muovisia puikkoja, mutta on ihan okei viedä sinne sakset. Omissa Fiskarsin ompelusaksissa on sallitut alle 6 cm pitkät terät, mutta on ne kyllä niin terävät ja tukevat, että niillä saa aika paljon pahempaa jälkeä aikaan kuin sukkapuikolla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s