Paita löysi miehen

Neuloin taannoin Quopukselle villapaidan, joka ei sitten hänelle kelvannutkaan. ”Muuten hyvä, mutta jätä seuraavasta noi mansikkakuviot pois!”. – Mansikkakuviot?!?

Alpakkavillasta neulomani paita sopi kokonsa puolesta minullekin, joten en pannut pahakseni, vaikka se tuli torjutuksi. Tosiasia kuitenkin oli, että se puki minua kuin satula sikaa… Koristeltu kaarroke sopinee parhaiten naisille, jotka kaipaavat korostusta rinnalleen tai kaarrokkeen olisi ehkä pitänyt alkaa alempaa (kuten tuossa islantilaispaidassa alla).

Katselin eräänä purjehdusviikonloppuna  ystäväperheen miestä ja totesin, että siinäpä on oiva varsi ”mansikkapuserolle”. Nyt paita löysi vihdoin isäntänsä ja he olivat kuin toisilleen luodut. Emäntäkään ei pannut pahakseen. Kaikki ovat tyytyväisiä.

islantilainenKaarrokekoristeltuja paitoja on kuitenkin kiva neuloa, joten kunhan saan tyttären palmikkopaidan valmiiksi (toista hihaa ja kaarroketta puuttuu), laitan joululahjapaidan Lett Lopí -langasta tekeille. Alkuperäinen idea oli tehdä tuo värikäs islantilaispaita, mutta olen no mielessäni ryhtynyt muuntelemaan sitä. Vartalo-osan raidat voisivat olla matalampia enkä ole ihan varma noista hihansuiden kirjoneuleista. Langat ovat tietenkin himmeämmän väriset kuin kuvassa, jossa punaisia sävyjä on korostettu. Vaihteeksi olisi kiva neuloa taas kirjavaakin.

Posti toi myös tilaamani  Amimono – heißt stricken -kirjan, jonka tilasin neuloakseni tämän upean villapaidan. Olin vähän pettynyt, kun kirjan puserot on mitoitettu vain yhteen kääpiökokoon ja joudun laskeskelemaan itse suuremman koon silmukkamäärät. No, kyllä minä siitä selviän 😉

Villapaitaa en kuitenkaan aio neuloa ensiviikon purjehduslomalla, sitä silmälläpitäen täytynee panna välityönä lapaset tai sukat puikoille.  Ellen sitten tyydy virkkaamaan neliöitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s