Sillä silmällä

Sen jälkeen kun elvytin neulontaharrastukseni, olen katsellut ihmisten vaatteita, varsinkin neuleita ihan toisella silmällä. Olen jopa kuvannut salaa erikoisia pipoja tai muita neuleita. Harmi vain, etten ole systemaattisesti kerännyt näitä kuvia johonkin tiettyyn kansioon. Varsinkin ulkomaalaisten naisten neuleita kannattaa katsoa tarkemmin, koska niissä on usein erilaisia juttuja kuin meillä.  Vaikka itse neule ei sinänsä innostaisi, saattaa yksityiskohdista saada kiinnostavia ideoita.

Usein neuleet ovat olleet tehdastekoisia, joskus harvoin vastaan on kävellyt kiinnostava, erilainen käsin neulottu vaate tai asuste. Muistan hyvin erään metrossa kohtamani rouvan tummansinisen villatakin, jossa oli duffelinapit ja kaunis, graafinen ilme. En hämmästynyt, kun hän kertoi villatakin olevan 30 vuotta vanha! Ajaton, kestävä, tyylikäs. Ajalta, jolloin langat olivat vielä kestäviä.

Kerran näin sinänsä simppelin tehdastekoisen timanttikuvioisen palmikkopipon. ”Timanttien” sydämet oli kuitenkin hauskasti käsin kirjottu värikkäin villalangoin.

Tänä aamuna kiinnitin huomion erään tytön siniseen ohueen neuletunikaan. Jäin tuijottamaan, miten sen reiät ovat lähes vinoneliön muotoisia ja sain ajatuksen kokeilla sitä, että kuvion keskellä neulotaan kaksi kerrosta pienemmillä puikoilla. Eikö se venyttäisi pientä reikää leveämmäksi? Näinköhän se toimisi? Pakko kokeilla ensi tilassa. Ei siitä samanlaista saa, mutta jotain hauskaa siitä saattaisi tulla.

Joten, jos joku hömppä tuijottaa häiritsevästi neulettasi metrossa tai ratikassa, älä pane pahaksesi, vaan aloita keskustelu. Hän luultavasti laskee silmukoita kiivaasti… 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s