Sähäkkää sinistä

skitchMieli tekee sähäkkää sinistä, missasin Wollmeisen perjantaimyynnin eikä ole siis toivoakaan löytää esimerkiksi DK-vahvuista Blue Curacao -värissä. Harkitessani reissua lankakauppaan, tulin taas järkiini. Kotona on  lankaa liikaakin, joten voin värjätä sitä.

362-Blue-Curacao
Wollmeisen DK 362-Blue-Curacao

Sinistä väriä puuttuu, mutta saahan sitä kaupasta. Meinasin ostaa kotimaisesta nettikaupasta Jacquardin happoväriä, mutta juuri ennen tilauksen vahvistamista alkoi jurppia 8,50 euron postimaksu 11 euron tilauksesta (yht. 19,50 €) . Niinpä tilasin värini ebayn kautta (yht. 12.66 €).

Olen yleensä käyttänyt Wingham Woolin värejä, joihin olen hyvin tyytyväinen. En vain ollut ihan varma, onko sininen väri juuri sellaista, mitä haluan, joten päätin kokeilla toista merkkiä.

Pitäisikin hankkia vielä uusi kerimiskone, purin entisen atomeihin kun ajattelin, että voisin liittää sen sähkömoottorin jatkeeksi. Projekti ei ollutkaan ihan niin yksioikoinen kuin kuvittelin: kerijä keri kyllä puolalle, mutta ei kieputtanut lankaa keräksi ristiin edellisten langankiertojen päälle. Joku vatkausliike jäi pois kun riisuin kerijälaitetta, joka oli rikki muutenkin. Se kuitenkin tuli selväksi, että moottori pitää virittää pyörittämään suoraan kampea. Vanhasta kerijästä ovat (muoviset!) ratashampaat rikki, joten se ei kelpaa kierrätettäväsksi tähän. Olen periaatteessa tilannut upean puisen kerijälaitteen Virosta, mutta jono on kuulemma piiiitkä.  Joten, jos jollain on ylimääräinen kerijälaite, ostan sen halvalla 😉 Viestin voi jättää kommentteihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s