Coolisti Ruotsista

lotta-maja-ohman-01Ei taas voi kuin ihailla! Ruotsalaiset Taito-lehden ja Kotiteollisuusyhdistyksen serkut Hemslöjd-yhdistys ja Hemslöjd-lehti  panevat taas paremmaksi. Kun edellisessa postauksessa kirjoitin neulontaviihteestä, nämä tarjoavat neuleohjeita ohjetta kolmen tai neljän  elokuvan katselun oheen (ohjeet myös englanniksi). Lehden nettisivujen grafiikka on reipasta ja erityisesti nuoriin vetoavaa. FINT!

Samaan aikaan yhdistyksen kustantamo on julkaissut kaksi kaunista ja kiinnostavaa virkkauskirjaa. Trendin harjalta on myös jo viime vuonna ilmestynyt villakirjontakirja. Ruotsissa kiertää myös kirjonta-aiheisen kilpailun näyttely, Lotta-Maja Öhmanin upea voittajatyö on ohessa. Kilpailun kysymyksenasettelu sekin oli ajankohtainen ja aktivoiva: voiko kirjomalla pelastaa maailman?

Seuraavalla Tukholman-reissulla suuntaan varmasti Nybrogatanille yhdistyksen myymälään tutustumaan sen ihaniin tuotteisiin.

Ei sillä, etteikö meilläkin osattaisi, mutta naapurit osaavat ehkä tilkan verran paremmin toimia yhdessä, olla rohkeita ja myydä tuotteitaan? Onko kotimaisissa kotiteollisuusyhdistyksissä jääty pikkaisen liikaan tätiseurassa kangaspuiden ja kudinten vaiheille, osaamatta vetää mukaan nuoria? Naapurissa näyttää kaljan paneminenkin kuuluvan kotiteollisuustouhuihin, kuten se onkin.

Ps. Ellet vielä ole lukenut Vadelmavenepakolaista, tee se nyt 😉 Kirjasta tehdään tietääkseni elokuvaakin parhaillaan.

Ps2. Tsekkaa nämä feministiset kirjontamallit

Ps3. Jos joku suomalainen media kaipaa omaa Zickermaniaan, voin ottaa homman vastaan…

LISÄYS: Löytyy myös Facebookista.

One Comment Lisää omasi

  1. Kesänaapuri sanoo:

    Aivan huimia juttuja! Kyllä ne ruotsalaiset osaa… Tai luulen että me suomalaisetkin, mutta ei tosiaan pääse esille, kun ”mummelit” pitää valtaa ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s