Konstit on monet, mutta yhtä älä laista

Ikean viiden litran pastakattilamme kansi oli täsmälleen sopiva noin 56 cm kokoisen baskerin pingoittamiseen 😉

Baskerin (tai baretin, mikä niiden ero sitten onkin) pingottaminen muotoonsa on neulaamalla vaikeaa. Mutta tähänkin on ratkaisu: sopivan kokoisella kattilankannella homma hoituu näppärästi! Tähän piti panna kuva aiemmin julkaistussa kuvassa olevan baskerin pingoittamisesta Ikean kattilankannen päällä, mutta eihän sitä kuvaa nyt löydy mistään iHärpäkkeestä. Enkä en ottanut koko kuvaa, suunnittelin vain…

Sukkien pingoittamista en ole koskaan oikein ymmärtänyt, minusta viimeistelyksi riittää kevyt höyrytys tai sukkien asettaminen märän liinan (esim. keittiöpyyhe) alle. Mutta jos pingottaisin, käyttäisin ehdottomasti Succablokkeja! Varoitus: sivulla on paljon kaikkea kivaa!

Mallitilkku sen sijaan on AINA syytä neuloa ja kastella kunnolla sekä pingoittaa tasolle.

Tässä on aika hyvä perusohje neuleen tai sen osien pingoittamisesta. Minun neulepuolielämäni ainakin muuttui, kun opin, että neule muuttuu paljon kauniimmaksi, kun sen viimeistelee huolella. Puhumattakaan siitä, että kun mallitilkun kastelee ja pingoittaa (ei sitä viulunkieleksi sentään kiristetä), alkaa vaatteista vihdoin tulla oikean kokoisia… Toinen uusi ilmiö oli se, että ohjeen tai kaupantädin arvion mukainen määrä lankaa alkoi riittämään aiottuihin töihin.

Langat nimittäin käyttäytyvät oudoilla tavoilla: lanka saattaa venyä ja paukkua kastuessaan. Paksuja lankoja esimerkiksi pörhennetään tarkoituksella lankatehtaissa, että ne olisivat houkuttelevampia (=nopeampi neuloa). Kun lanka sitten kastellaan, neule lörpsähtää ja saattaa olla montakin numeroa suurempi kuin kuivana. Kyllä silloin harmittaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s