Lämmintä syksyä

2013-10-28 12.09.06Perheen nuoremmat naiset saivat nettikaupasta tilaamani villatakin ja tunikan. Luulin tilanneeni englantilaisesta liikkeestä, tilasin jostain Aasiasta. Ja aasialaisella mitoituksella. XL-kokoinen tunika oli juuri sopiva S-kokoiselle miniälle. Villatakki päätyi teiniprinsessalle. Hyvä, kun löysivät kotinsa.

Minä en onneksi ollut jättänyt lämpöä kiinakaupasta tilatun pusakan varaan, vaan tikuttelin Menitan ihanan kevyestä tarjouslangasta (Grignasco Loden Soft, lopetettu laatu) Teddywidderin, josta tein tarkoituksella suuremman koon kuin olisi ollut välttämätöntä. Haluan nimittäin käyttää sitä myös torkkupeittona tarvittaessa (lentokoneessa, junassa tms.). Väri on sähäkkää lempisinistä, kotona se näyttää koboltinsiniseltä, töissä kallistuu punaiseen päin. Parempaa kuvaa ei nyt tähän hätään saa.

Nyt on puikoilla Quopukselle Jared Floodin Smokin’ -villatakki. Lankana on itsevärjäämäni sininen sukkalanka, jonka kaverina on tummansinistä ohutta italialaista merinolankaa tuomassa tarvittavaa paksuutta ja eloa pintaan.

Katselin projektikuvia räveltämöstä ja totesin (tunnettuani syvää myötätuntoa muutamankin miesparan puolesta ;-)), että takin pitää olla melko lailla vartalonmyötäinen toimiakseen ja sitä on todellakin syytä sovittaa työn edistyessä. Esimerkiksi hihojen pituus on melko tärkeä yksityiskohta. Tuo Darsin todella kauniisti tehty keltainen versio saa minut ensi kertaa harkitsemaan Novitan langan ostamista… Voisihan sitä isoveikkaa edes kerran kokeilla.

Keskimmäinen tarvitsee purjehduspaidan, lupasin tehdä samavärisen ja -tapaisen paidan kuin siskolleen, mutta napitettavalla korkealla kauluksella. Hän tykkäsi Veronik Averyn  Hugosta eniten, mutta en todellakaan tee sitä pojalle purjehduspaidaksi, korkeintaan kaupunkikäyttöön. Hän on nimittäin 199 cm pitkä, joten tikuttamista riittää…  ja purjehtiessa ei paitaa ehdi varoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s