Jämälangoista kaunista

Sanna Vatasen Jämälankakirjaa on hehkutettu ilmestymisestään saakka ja kirja onkin upea innoittaja. Lepopuikon neulekoneella tehty jämälankatunika on mainio esimerkki siitä.

Minä olen toistaiseksi pistellyt jämälangoista lähinnä sukkia, enkä oikein ole osannut sukkalankoja erityisemmin jämälankoina pitääkään, koska neulon lähes aina kirjoneulesukkia. Sen sijaan satunnaisia keriä ja puserolankojen loppuja pitäisi ruveta lajittelemaan, niistä pitäisi värkätä huiveja talveksi.

Jämälangoista saa aikaan kauniita tuotteita, kun on silmää. Tuollaiset kun joku tekisi minulle, olisin pyörän selässä alta aikayksikön ;-). Piian kaunis peitto on sekin hyvä esimerkki jämälankaprojektista parhaimmillaan. Entä tämä ihana hame? Patalappu on aina hyvä kohde jämälangoille. Kaarrokkeeseen saisi tietenkin uppoamaan hauskasti keränlopun poikineen, mutta yleensähän siinä käy niin, että ensin pitää ostaa kilo uutta lankaa, että saa 300 grammaa jämälankoja käytettyä…

champ_iso_kolmiohuivi
Symppiksen lankakaupan symppis huivi. Vihreän vyyhdin sivuilla on paljon muitakin neulontaohjeita. Kauppa löytyy Hakaniemen hallin yläkerrasta.

Vihreän vyyhdin sivuilla on ihana talvihuivi, jossa jämälankoja on käytetty yksivärisen huivin koristamiseen lehtikuvioin.

Muita ideoita jämälangoista:

Rannerengas.
Istuinalausta
Lapsen mekko
Vauvan pusero
Lelut tai maskotit

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s