Tikuttimet ilona ja harmina

neulova_jugendFacebookin Neulonta-ryhmässä  keskusteltiin Knit Pro -puikkojen katkeamisesta. Kalliit Knit Pro -puikkoni olivat todellinen raivon aihe ja suuri pettymys. Joistain puikoista kärki säleili ja tarkertui sitten lankoihin, toisista meni puikon ja siiman kiinnityskierteet rikki normaalikäytössä ja kolmannet katkesivat neuloessa! Puhumattakaan siitä, että silmukat jumittuivat liitoskohtaan sen auetessa pikkuhiljaa neulonnan aikana. Samat ongelmat kohtasi siskoni, jolla lahjoitin myös vaihtokärkisiä Knit Pro -puikkoja. En vaivautunut edes valittamaan maahantuojalle (vaikka olen kuullut heidän suhtautuvan erittäin asiallisesti tuotevaihtopyyntöihin), koska en halua enää olla missään tekemisissä moisen merkin kanssa. Siirryin Addin Click -puikkoihin, joissa on erilainen kiinnityssysteemi; eikä niihin tarvita mitään avaimia.  Usein käyttämissäni pienissä ko’oissa hankin teräksisiä Hiya Hiya -puikkoja, jotka ovat elämäni parhaat puikot.

Keskustelu poiki kiinnostavan rönsyn hiilikuitu- ja metallipuikkoihin: ne saattavat aiheuttaa oireita nikkeliallergisille. Se on tietysti tiedossa, mutta minä en tiennyt, että puikkoja (ja muitakin metalliesineitä) voi testata kotona. Yliopiston apteekki myy nikkelitestiä, joka tosin on melko kallis, 26,20 €. Itse en ole saanut oireita käytössäni olevista metallipuikoista, mutta tiedän, että jotkut ihmiset eivät siedä yhtään nikkeliä edes puikkojen päissä.

Aloin tietysti heti himoita hiilikuituisia puikkoja, mutta niiden huono puoli on sitten se, että jos haluaa vaihtopäiset, ollaan taas Knit Pro -puikoissa, joiden kiinnityssysteemi on osoittautunut heikoksi…

Sukkapuikkoina käytän Hiya Hiya -puikkojen ohella neliskulmaisia puikkoja, joista jostain kumman syystä tykkään kovasti. Ne eivät katkeile, eivätkä pahemmin vääntyilekään. Ne eivät sisällä lainkaan nikkeliä.

One Comment Lisää omasi

  1. Heli Pekkarinen sanoo:

    Itselläni samoja ongelmia ja liike josta olen puikot ostanut ei usko sitä vaan sanovat että olen itse katkonut ne.Tämä liike ei edes sanonut maahantujan tietoja,koska sanoivat ,että pikkuasioista ei aleta valittamaan,mutta yritän ottaa selville itse enkä asioi enää kyseisessä liikkeessä.Knitprot on omalta osaltani historiaa.Järkyttävän huonoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s