Hiiri se kissalle takkia ompeli…

mittanauhaMinä, joka korostan joka käänteessä mallitilkun tärkeyttä, menin sitten söhläämään pojan villatakkiprojektin. Olen ilmeisesti tehnyt mallitilkun isommilla puikoilla kuin varsinaisen työn, enkä tullut mitanneeksi villatakin helman leveyttä. Nyt, kun pääsin sovittamaan takintekelettä, paljastui, että se on selvästi liian pieni.

Tämä oli kuitenkin hyvä opetus siitä, että mallitilkkuun kannattaa aina liittää lappu, jossa lukee millä puikoilla työ on tehty, sillä tietoa voi tarvita joskus myöhemminkin. Puikkoakateemikolla näytti olevan hyvä systeemi, mallitilkut ovat kansiossa, kiinnitettyinä kartonkilehdille, joihin on merkitty lanka, puikot, tiheys jne. Näin niistä on hyötyä myöhemminkin, sikäli kun käsiala ei ikääntyessä muutu.

Onneksi väri sopii mitä mainioimmin kauniille miniälleni, joten muutan mallin lennossa savupiippukauluksiseksi villatakiksi ja teen siihen ehkä vielä vyön.

Söhläsinpä sitten toisenkin jutun. Ajattelin tehdä pojalle sen villatakin langasta, jota minulla on kotona. Lanka on peräisin taannoin kainaloihin neulotusta villapaidasta, koska totesin, ettei se riitä M-kokoiseen miesten puseroon. Tarvitsisin siis hieman lisää. Hyvä, tilasin langat vain todetakseni, että muistin langan nimen väärin… Se oli Everest eikä English Tweed! Nyt kumpaakin lankaa on liian vähän takkiin, joten taitaa tulla kaksi pientä villapaitaa vaikkapa Solidaarisuusilmukoiden keräykseen.  Ellen sitten haudo lankapaketteja hetken aikaa ja osta kumpaakin lankaa vielä lisää. Tai sitten yhdistän toisiinsa väreiltään sopivat langat jollain näppärällä ratkaisulla samaan takkiin… hmm…

Pitäisköhän laittaa neulevärkit hetkeksi pussiin ja ottaa vaikka ompelukone esiin?

3 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  Juu juu! Ei me näitä jäädä murehtimaan 😉

 2. amuk sanoo:

  Voi kuinka lohdullista huomata etten ole ainoa sählääjä näissä hommissa. Vaikka kuinka yrittää olla tarkka niin välillä vaan käy tuollaisia pikku mokia. Ollaan kuitenkin armollisia itsellemme, eikö ?

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Kiitos itsellesi, kun vastasit ja täydensit nuo tiedot! Mahtavaa! Kivoja tuotteitakin sulla on siellä kaupassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s