Tuntevatko neulebloggaajat tämän?

sanski
Rukki ja rautapata myy upeita kasvivärjättyjä lankoja. On selvää, että koska minä olen myynyt yrittäjälle lankaa, kannanottoni myymäni langan laadusta ovat tämän tosiseikan värittämiä! Kuluttaja-asiamiehen lausumaa voi tulkita sitenkin, että mikäli hyödyn taloudellisesti, tulee se ilmoittaa arvioidessaan tuotetta. Naistenlehdet rikkovat ohjetta jatkuvasti, muista markkinajulkaisuista puhumattakaan, mutta bloggaajat toivottavasti kunnioittavat lakia ja sen tulkintaa.

Huomasitko? Kuukausi sitten kuluttaja-asiamies linjasi blogien piilomainontaa antamalla lausunnon, joka tekee selväksi, että piilomainonta on kiellettyä myös blogeissa. Nyt bloggaajan on ilmoitettava, jos hän on saanut yritykseltä tuotelahjan tai palkkion.

Blogin lukijalle ei saa jäädä epäselväksi, milloin kyseessä on bloggaajan oma mielipide ja milloin yrityksen maksama mainos. Yritys ei voi pyytää, että bloggaaja kirjoittaa sen tuotteesta tai palvelusta ilman, että mainitsee saaneensa yritykseltä palkkion tai tuotelahjan”, toteaa kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen.

Pitääkö myös kirja-arvostelun kohdallakin mainita, että arvostelija on saanut kirjan kustantajalta? Tiukasti tulkiten kyllä. On yleinen tapa, että kustantaja antaa arvostelukappaleet maksutta kirja-arvostelun kirjoittajille kun media haluaa ao. kirjalle näkyvyyttä tietysssä mediassa. Vast’edes on viisainta mainita, jos kirja on saatu arvosteltavaksi maksutta.

Käsityöalalla ei ole yleistä, että kauppiaat jakaisivat tuotelahjoja, sitä suuremmalla syyllä on todella hyvä että tällainen sääntö on olemassa.

2 Comments Lisää omasi

  1. Puikkomaisteri sanoo:

    Kai se olisi viistasta sekin.

  2. adelheid sanoo:

    Eli testineulojankin on mainittava omassa blogissaan saaneensa ohjeen ilmaiseksi testattavaksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s