Paistista päästyä

Lomat on lusittu ja tällä lomalla olenkin tikuttanut ahkerasti sukkia ja lapasia. Huonoissa keleissä on puolensa.

2013-12-24 21.47.12

Aloitin ystävän lahjasukista ja tikuttelin samalla virolaiskuviolla (kyllä, kuviota on käytetty runsaasti eri puolilla Viroa) muutaman parin lisää, tosin näihin uudempiin pareihin tein tavanomaisen kantapään kantalappuineen. Mallihan sopi mainiosti Saarenmaalla neulottavaksi. Lahjasukat miellyttivät saajaa ja sukka näytti istuvankin hänen jaloissaan paremmin kuin minun. Niin pitikin! Nämä sinivalkoiset sukat tein Vihreästä vyyhdistä ostamastani Onlinen sukkalangasta.

Lankana seuraavissa sukissa käytin Handusta hankittuja lankoja (en siis tee uutta Color Affection -huivia vieläkään). Tulos oli aika hilpeä, kun käytin toisena sellaista sukkalankaa, jossa on kiilteleviä osia (blingbling! glitter!).

Ja jos sattuu vahingossa syömään kaverin pakastimesta hienon kauriinpaistin, joutuu puikottelemaan vähän äkkiä anteeksipyynnöksi muutaman cousteau-pipon metsästysseuralle. Niitä taisin tehdä kuusi. Yksi metsästäjien pipoista tosin päätyi Kanadan pakkasiin, toinen ystävä sattui nimittäin soittamaan juuri kun olin päättelemässä pipoa, jollaista hänen poikansa oli toivonut. Olen muokannut ohjeen omaan käyttöön, sillä tein pipot villasekoitteista (mm. kamelinkarva-merino; alpakka-merino; kid silk mohair-villa) enkä ohjeen puuvillalangasta, koska sinänsä hyvässä Tennesee-langassa ei enää ole ollut oikeaa punaista väriä.

Lankoja ostin Tallinnasta, josta hankin myös 100 % minkkilankaa, joka odottelee vielä. En oikein ole keksinyt miten hyödyntäisin sen parhaiten. Ehkä jonkinlainen pieni huivi lämmikkeeksi?

Metsästäjän tyttärelle tein vielä yhden pipon vauvalaaman langasta, mutten tiedä jäikö pipo jonkun muun  päähän. Toinen samasta langasta tekemäni pitsilehtinen pipo odottelee vielä sopivaa päätä. Lanka on ihanaa, paitsi, että pärskin sen äärellä vielä pahemmin kuin alpakkaa neuloessani.

Yhdet mohair-villasukatkin syntyivät televisiosarjoja ja elokuvia katsellessa, taisin olla pisimmillään 2,5 vrk yöpaidassa, pukematta lainkaan päälle tai käymättä ulkona. Se on sallittua joulunaikana!

Minä sain muuten mieheltä joulahjaksi mainion neuletakin Tallinnan Raatihuoneentorilta! Hinta oli lankojen hintaa huokeampi, laatu erinomainen ja takki on todella kiva. Se on kivan pitkä ja todella lämmin. Eipä tarvitse enää tuskailla kun ei ole kivaa neuletakkia ohuen takin alle puettavaksi.

Hyvää vuotta 2014 kaikille!

2 Comments Lisää omasi

  1. Typy sanoo:

    Täällä sitä vaan syntyy JC- pipoja melkoisella volyymillä. On se vaan aina mieluisaa luettavaa, että malli on kovassa käytössä, vaikka muokattunakin. Ja kiitos linkkauksesta!

    1. Puikkomaisteri sanoo:

      Tein muuten Naispurjehtijoitten kirjaan sovelletun JC-pipon ohjeen (ja tietysti mainitsin blogisi lähteeksi) erilaisilla langanvahvuuksilla ja kavennuksilla sekä asiaan kuuluvilla koristeilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s