Kauniit palmikkoneuleet

Martin Storey: Kauneimmat palmikkoneuleet. Minerva 2014.

storeyMartin Storeyn palmikkoneulekirjasta jokainen löytää varmasti kivan mallin toteutettavaksi. Parasta kirjassa onkin, että sen mallit (23 kpl) ovat klassisia perusneuleita: villapaita, -takki, kämmekkäät, pipot, huivit. Omia suosikkejani ovat kuvassa näkyvät Bonnie, Cora ja Isla.

Mallit ovat selvästi myös inspiroivia, ainakin minun mieleni alkoi askarrella palmikkoneulesukkien parissa!

Ohjeet ovat selkeitä ja muutaman pistokokeen perusteella myös virheettömiä. Englanninkieliseen painokseen lipsahtaneet virheet on näemmä suomennoksessa korjattu.

Koska kirjassa ei ole palmikonteon perustekniikoita esitelty perusteellisesti, kirja ei ehkä ole aivan neuleharrastusta aloittavan opas. Vaikka eipä silti, sanallinenkin selitys siitä, miten palmikko tehdään, riittänee normaaliälyllä varustetulle. Ohjeet ovat hyvinkin yksityiskohtaisia ja kuvat selkeitä. Kirjoittaja kertoo suunnitelleensa mallit siten, ettei niiden vaikeus säikytä neulojia, jotka haluvat tutustua Aran-neuleisiin ja hurmaantua niistä.

Kun kääntäjä Kristel Nyberg on tunnettu neulekirjailija itsekin, käännöksen laatuun ohjeissa voi luottaa (vaikka johdannon käännös onkin paikoin melko tökkivää suomenkieltä: ”ilman, että neuleet tuntuvat liian haastavilta toteuttaa”).

En voi mitään pienelle ärtymykselleni, joka nousee siitä, että kaikki kirjan mallit on toteutettu yhden lankabrändin langoilla. Mutta näinhän neulekirjoja nykyisin tehdään, tuotteistaen,  jokainen voi tietysti halutessaan soveltaa malleja muillekin langoille.

(Kirjan toimitti arvosteltavaksi Minerva Kustannus oy.)

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s