Julia

Ravelry_ puikkomaisteri_s Julia – Haapsalu Lace Socks-1julia_puussa

Ohjeiden viikon toinen esiteltävä ohje on Julia-sukkien ohje, joka on myynnissä Sanskin Rukki ja rautapata-verkkokaupassa, josta saat myös sukkaan sopivat upeat käsinvärjätyt merinovillat. Villainen pitsisukka on kaunis lämmike viileinä kesäiltoinakin. Se on rock maihinnousukenkien kanssa ja chic leningin kera, mutta taipuu myös goottiympäristöön tai virkanaisen arkeen ja juhlaan, eikä se kalpene missään ympäristössä.

Nuorimman poikani sorjasäärisen puolison mukaan nimetty pitsisukkani perustuu Haapsalun pitseihin. Pajunlehtikuvio alkaa heti sukan kärjen jälkeen ja jatkuu yhtenäisenä resoriin asti. Sukka on ohuesta 100 % merinosta neulottu ja se aloitetaan kärjestä.

En halunnut rikkoa pajunlehtikuviota tekemällä sukkaan ”takasaumaa” ja lisäyksiä sen molemmin puolin. Siksi Julia-sukassa ei ole lainkaan pohje- tai reisilevennyksiä. Se on mahdollista, koska kyseinen lanka on hyvin kauniskierteistä ja joustavaa, toisekseen neuloessa vaihdetaan puikkoja isompiin oikean leveyden saavuttamiseksi.

Merinovillaiset pitsisukat ovat ihanan lämpimät. Talvellakin voi viipottaa lyhyessä hameessa, jos malttaa neuloa täysipitkät sukat. Ohjeessa sukat ovat yli polven, mutta kukaan ei estä  neulomasta niitä pidemmiksi. Hieman lisää pitsikuviota ja loppu joustinneuleena.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s