Huivista haalariin

catoctin
Dee O’Keefen Catoctin täyttää täydellisen huivin vaatimuksen: siinä on jujua, se on omaperäinen ja sitä voi huoletta käyttää töissäkin, kunhan valitsee itselleen sopivan värin. Perfect!

Ohjeiden viikon lopuksi kysyttiin, millaisia ohjeita neulojat toivoisivat. Yhdyn kaikkiin niihin, jotka toivoivat ”jujua”, omaperäisyyttä sekä sellaista mitoitusta, joka peittää vyötärömakkarat! Yksi toive vielä pisti silmään: moni vastaaja sanoi, ettei huiveja voi olla liikaa. Huivitarjontaa on minusta jo nyt paljon, mutta ainahan ihminen kaipaa vaihtelua. Huiveihin liittyi vielä spesifimpi toive, jonka senkin me ilmastoiduissa konttoreissa työskentelevät jaamme varmasti. Työssä kesäsin käytettävää lämmikettä kaivataan, kun ilmastointi on säädetty siten, että kesävaatteissa työskentelevä palelee.

Lääke huivimaniaa potevalle onkin jo hyvää vauhtia tulossa: Veera Välimäeltä tulee syksyllä Huivileikki, joka on varmasti odotettu teos.

 

Sitä odotellessa tässä on joitain kivoja huiviohjeita:

Purlbeen Bamboo Wedding Shawl

Maria Näslundin Petrina

Ikuisesti käypä jämälankasyöppö

Rock Island (jota olen yrittänyt tehdä jo kaksi kesää jaksamatta keskittyä)

Dee O’Keefen järjettömän hieno Catoctin

Carina Spencerin Catkin kelpaisi ainakin minulle töihin.

* * *

Se haalari meinasi unohtua. Joku toivoi myös ohjeita vauvan vaatteisiin. Siihen tartuinkin heti, koska tyttären ihanat italialaiset kaverit saavat kesäpojan. Vaikka lupasin heittää ohdekekuvion nurkkaan hetkeksi, oli pakko tarttua vielä kerran siihen (tosin lyhennettyyn kuvioon), koska onhan ”Jimmyn” saatava muhukuvioitu villatakki. Neulehaalarihousut tulevat pariksi, Reggio Nel Emigliassa on nimittäin lyhyt, mutta kostean pureva talvi. Kyllähän se vähän hassulta tuntuu neuloa hihaa, jonka resoriin tulee 40 silmukkaa, mutta pikkuinen villatakki etenee sukkelasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s