Ei pinkkiä eikä vaalean sinistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToistaiseksi viimeinen ohdakekuvio. Kokeilin kuviota jämälangoista tekemääni vauvantakkiin.  Vaikka eipä silti, keksin juuri kuvaa katsoessani, miten muutan kuvion jälleen kerran. Tämä ei ole ohjetta varten tehty lopullinen väritys eikä kuviointikaan, odottelen vielä lankoja tulevaksi.

Toinen vauvannuttu on jo kaarrokkeessa, siitä tulee retrovärinen, tämän päivän hipsterivanhemmille mieleinen. Ja ehdottomasti ilman ohdakkeita 😉 Varsinaisen nutun ja pöksyt neulon ohjetta varten 100 % merinosta ihan toisenlaisin värein. Ei pinkkiä eikä vaalean sinistäkään, väri tulee todellakin olemaan sukupuolineutraali!

Kuten kuvastakin ehkä huomaa, nutun hihan leveys ei ehkä ole ihan kohdallaan. Tein omasta päästä, saattoi jäädä vähän ahtaaksi. Pitikin etsiä esiin vauvan vaatteiden mittoja. Ensimmäiseksi tietysti kokotaulukko, vaikka yleensä neuleiden koot ilmoitetaankin vauvan iän mukaan. Tästä kokotaulukosta saa vähän enemmän mittoja neulesuunnittelun pohjaksi.

Valmiita kaaviokuvia ei taida olla missään tarjolla (e ainakaan löytänyt, vinkatkaa jos tiedätte!!!), joten ne on piirrettävä itse. Erittäin yksityiskohtainen ohje kaavioiden piirtämiseen ilmaiselle Inkscap-ohjelmalle on Stephanien blogissa. Siitä on apua vaikka käyttäisi maksullista Illustratoria tai vastaavaa muuta ohjelmaa.

Piirrokseen sijoitetaan mittataulukossa annetut mitat vaikkapa suhteessa 1:4 (piirroksen 1 cm on todellisuudessa 4 cm). Vaikka eipä sen piirroksen mitoilla niin väliä ole, kunhan antavat oikean kuvan neuleen rakenteesta.

Kokeilin vähän nutun piirtämistä, mutta kun en käytä päivittäin Illustratoria (enkä lukenut ohjeita) en kovin kaksista piirrosta saanut aikaiseksi, mutta kyllä se tästä taas lähtee. Ainahan voi antaa Tupsulakille mitat ja luonnoksen sekä jäädä odottamaan valmista kuvaa.

pusero_skeema

3 Comments Lisää omasi

  1. Maarit Lähdesmäki sanoo:

    Minä tuon väriasian myötä. Villatakki on todella nätti. Ja se ettei nää kauhu värit näy siinä. Niitä poukkoilee silmille jokapuolella, kyllästymiseen asti.

  2. Puikkomaisteri sanoo:

    Kiitos!!!

  3. adelheid sanoo:

    Nuo keskiarvotaulukot eivät vaan ikävä kyllä pidä paikkaansa suomalaisten lasten kohdalla… täällä meillä muksut on huomattavasti kookkaampia kuin muut saman ikäiset maailmalla.eli kokoa saa nostaa ainakin yhdellä pykälällä: 6 kk = 74 cm, 9 kk = 80 cm jne. Tämän takia musta olisi paljon fiksumpaa että neuleissakin käytettäisiin kokomerkintöinä pituutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s