Kesäpuuhia

muhunsukat
Mikset matkustaisi lomallasi ihailemaan aitoja muhulaissukkia Muhun saarelle?

Minun kotonani koulun kesäloma alkoi siivouksella. Silloin inventoitiin vaatekaappi ja siirrettiin liian pienet vaatteet matonkuteisiin, isompien sisarusten ja sen yhden tyttöserkun vaatteet tietysti siirtyivät (huokaus) minulle. Siivouksen jälkeen alkoi vimmattu matonkuteiden leikkaaminen. Kaikki nepparit, napit, vetoketjut ja hakaset ratkottiin tietysti uusiokäyttöön. Arvaatte varmaan, että hieman vierastan kaupoista saatavaa tehdastekoista ”matonkudetta”, enkä tiedä parempaa mattoa kuin tiukka käsin tehty räsymatto. Varsinkin, jos sen kuteista vielä tunnistaa oman kuluneen  kesämekkonsa.

Siksi ilahduin lukiessani Forssalaisten työpajasta, jossa pyritään luomaan tekstiilinkierrätykselle mallia. TexVex toimii nyt Forssassa ja Loimaalla, toivotaan mallin leviävän tänne pääkaupunkiseudullekin.

Kesälomareissulla näyttelyyn

Oletko lähdössä kesällä autoretkelle Ruotsiin tai Tanskaan? Laholmissa on kiinnostava käsityönäyttely, joka on auki 9-28.6. Esillä on kolmessa näyttelyssä saamelaista käsityötä ja Hallannin neulontaperinnettä. Seminaarissa 27.6. käsitellään muun muassa neulehistoriaa Euroopasta Ruotsiin ja annetaan työnnäytteitä.

Umeåssa puolestaan on kulttuuripääkaupunkitapahtuma Next level craft -näyttely, jonka teemana on ”Fantasian ja todellisuuden välissä”. Näyttelyssä esitellään monia mielenkiintoisia nuoria tekijöitä: käsityöläisiä, muusikkoja, tanssijoita…

Ellet ehtinyt nähdä Design-museossa Helsingissä uutta pohjoismaista korutaidetta esittelevää näyttelyä ja satut olemaan Göteborgin suunnalla, käy tutustumassa näyttelyyn Röhsskassa. Museossa on myös hieno tekstiilikokoelma, joka sisältää muun muassa Bohusin neuleita.

Vai suuntaatko Berliiniin? Silloin kannattaa ehdottomasti mennä Berliinin tekstiilitaiteen museoon.

Kotimaassa kohteena on tietysti Suomen Käsityömuseo Jyväskylässä, kesän päänäyttely on Juhani Järvisen ”Muunnelmia”.

Lomalaisen kannattaa kuitenkin suunnata ensimmäiseksi ensi viikonloppuna Jyväskylään, Toivolan pihassa neulojien kesätapaaminen.

Saarenmaa on upea lomapaikka, jossa on lukuisia mahdollisuuksia upeiden käsitöiden ihailuun! Sinne pääsee kätevästi vaikka polkupyörällä, mutta julkiset yhteydetkin ovat hyvät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s