Parviäly apuna

Brookklyn Tweedin lastenmallistossa on juuri se villatakki, jonka haluan tehdä Quopukselle – tosin aikuisen koossa.
Brookklyn Tweedin lastenmallistossa on juuri se villatakki, jonka haluan tehdä Quopukselle – tosin aikuisen koossa.

Palattuani etätöistä Italiasta minua odotti kaksikin lankapakettia. Isommassa paketissa oli täydennystä Otson villapaitalankoihin – pusero on kainaloissa, mutta lähes kaksimertisellä pojalla on apinan kädet, joten saan vielä tikuttaa hihoja jonkin aikaa. Toinen paketti aiheutti pientä päänvaivaa. Lankojen väreistä ymmärsin heti, että jotain olen aikonut tehdä tyttärelle, mutta mitä ihmettä. Langan nimellä googlaamisesta ei ollut mitään apua. Kokeilin ensin vyötteessä olevaa nimeä  Geilsk Tynd Uld, sitten yritin Geilsk Tweed -nimellä, sillä vasta nyt huomasin, että se on eri lanka. Etsin ohjekansiot, Ravelryn suosikkini, uudet ohjeet… kaikenlaista kokeilin. En vain löytänyt mitää, mikä olisi tuntunut oikealta.

Facebookin Neulonta-ryhmässä Pirkko neuvoi tutkimaan selaimen historian. Vaikka olen käyttänyt internetiä suurin piirtein siitä alkaen, kun se tuli Suomessa yliopistojen käyttöön, en huomannut, että selaimeni tallettaa kaikki sivuosoitteet!  Onneksi siirryin kesäkuussa toisen selaimen käyttöön enkä ehtinyt säätää historia-asetuksia. Nyt olikin helppo katsoa, missä olin lankojen tilauspäivänä liikkunut. Enkä todellakaan ihmetellyt, miksi olin ihastunut Twist Collectivessa julkaistuun Akebia-paitaan. On siinäkin tikuttamista, kolmosen puikoilla pääosin, mutta jos lopputulos on yhtä hieno kuin myyntikuvissa, sen kestää kyllä.

Muita kivoja syksyneuleita ovat esimerkiksi:

  • kivat sateenvarjolapaset (minä teksisin kynsikkäät tai sormettomat)
  • lapselle Tivolitunika
  •  uusimman Taito-lehden (4/2014) Alahovin sukat. [Ohje on julkaistu alunperin uutuuskirjassa Sukupolvien silmukat (Maahenki 2014), jossa on muitakin kivoja juttuja.]
  • huikaisevan upeita lastenmalleja Brooklyn Tweedin lastenkuvastossa. Kunhan saan Otson  ja Pirkon puserot valmiiksi, toivosti saan tehtyä Quopukselle Jared Floodin villatakin valokuvassa esitetyn villatakin tapaan: palmikoilla. Tosin tuossa linkkaamassani takissa on liikaa hälyä, joten ajattelin yksinkertaistaa palmikkomaailmaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s