Teinejä ja kissoja

pesumerkkiPojan perheen teinit ovat reilun viikon mittaisella vierailulla. Olinkin unohtanut, miltä tuntuu juosta kaupan kautta kotiin ja tehdä päivittäin ruokaa. Nyt ei voikaan välttämättä heti töistä tullessa kaivautua sohvan nurkkaan neulomaan ja katselemaan tallennettuja tv-ohjelmia.  Hyvä niin, myös liikakiloille 😉

Otson Aran-paita on kuitenkin pikkuhiljaa edennyt. Nyt epäilen ensimmäisen hihan olevan liian kapea, mutta asia selviää, kun kutsun pojan sovittamaan hihaa. Tuleepa pituuskin tarkastetuksi. Mietin pitkään, millaiset hihat puseroon teen. Perinteisissä Aran-paidoissa on hiha jatkunut olkapäälle tulevalla palmikkokuviolla, minä en haluaisi erityisesti korostaa pojan muutenkin leveitä hartioita. Raglan olisi ollut helppo, mutta istutettu hiha näyttäisi parhaalta. Päädyin neulomaan vartalo-osan yhtenäisenä suljettuna neuleena olkapäille asti (jossa teen hieman lyhennettyjä kerroksia) ja leikkaamaan hihanaukot sivuihin.

Tekojärjestyksenä olisi ollut fiksua neuloa ensin vartalo-osa aivan valmiiksi, poimia hihojen silmukat hiha-aukoista ja neuloa hihat ylhäältä alan oikean mittaisiksi, mutta koska en päässyt sovittamaan vartalo-osaa ajoissa, jätin sen (onneksi) sivuun ja aloitin hihan hihan suusta. Vaikka olin mitannut huolellisesti mitan pojan kainalosta lanteille, puseronhelma kaipaa 10 senttiä lisää pituutta. Mieluummin näen vähän enemmän vaivaa, kuin teen suuritöisen puseron, joka jää kaappiin makaamaan. Puseroa neuloessani olen miettinyt kuvan mukaisen pesuohjemerkin tekemistä. Mikään ei kirpaise niin kamalasti kuin suuritöisen neuleen pilaaminen väärällä pesulla. Huolella farkkupyykissä tai muuten väärin pestyä ja huovutettua villapaitaa ei pelasta mikään, eikä edes lankoja voi käyttää uudelleen.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s